Ik weet niet of dit helemaal gaat werken aangezien bij normaal koken de boilies opzwellen (nemen vocht op) dit vocht verdampt later, olie zal niet zo snel verdampen.
Denk dat er een grote kans is dat het dan een beetje een olieboilie wordt welke niet goed meer gebonden is.
hoge eiwitten/ instant respons
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Koken in olie!! Maak me heet!!
Groet, Peter
ps alles naar de klote met die temperaturen. Ik zeg een 50 mm bitterbal aan de hair.
Groet, Peter
ps alles naar de klote met die temperaturen. Ik zeg een 50 mm bitterbal aan de hair.
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 30-01-2015 21:13
Arno van Beek schreef:Ik weet niet of dit helemaal gaat werken aangezien bij normaal koken de boilies opzwellen (nemen vocht op) dit vocht verdampt later, olie zal niet zo snel verdampen.
Denk dat er een grote kans is dat het dan een beetje een olieboilie wordt welke niet goed meer gebonden is.
Volgens mij zwellen de boilies op doordat de eiwitten gaan denatureren "stollen".
En gaat er een minimum van vocht doordringen tot in de kern.
Ook zijn er personen die hun boilie of popup tot een jaar gaan soaken in olie.
Ik vroeg mij alleen af of dit al door iemand eens is geprobeerd
@ peter
Ik bedoel koken in olie dus bij een temperatuur rond de 100°C , niet bij 180°C wat dus frituren is.
-
- Berichten: 442
- Lid geworden op: 14-01-2014 10:51
Het is pas maart, en gaan nu al over oliebollen praten?