Volg Karperwereld Online op: facebook      HOME   |   CARPBOARD |   NIEUWSBRIEF   |   CONTACT   |   ADVERTEREN   |  TEAM KWO |  KARPERMERKEN  | KARPER-ABC  | KARPER VIDEO'S




Bootvissen in Frankrijk op de rivier De Lot – Deel 2  
vrijdag, oktober 19, 2018  Whoop, whoop! We zijn aanbeland bij het tweede deel van dit duo van artikelen waarin we Wouter en zijn vriendin..
Voordelig het najaar in – Originals Boilies Najaarsdeals  
donderdag, oktober 18, 2018  Het najaar maakt haar intrede en de vissen willen natuurlijk niet op een lege maag de winter in! De ideale..
BTW Revealed: Domaine de Bouxier – The Carp Specialist  
woensdag, oktober 17, 2018  In deze gloednieuwe BTW Revealed vertelt niemand minder dan Thimon Dokter over zijn ervaring op het Franse ‘Domaine de Bouxier‘..
KORDA NIEUWSFLITS – Kleding, markers en meer!  
woensdag, oktober 17, 2018  Deze producten zag je afgelopen maandag misschien al voorbij flitsen in de KWO Product Buzzz, maar nu nemen we de..
PUUR! Op jacht naar openbare BAKKEN – Bas & Niels – Deel 2  
dinsdag, oktober 16, 2018  Whoop, whoop! Na het gave eerste deel gaan Bas van der Werff en zijn makker Niels Bouwer verder met het..
KWO Product Buzzz oktober Deel 1  
maandag, oktober 15, 2018  We zitten jullie al weken lekker te maken met lage herfsttemperaturen, maar helaas houdt het KNMI ons voor de gek…..

Het is momenteel 20-10-2018 02:18

Alle tijden zijn UTC




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 47 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21-09-2018 18:06 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Zo, bijna compleet!

Bijlage:
image.png
image.png [ 568.21 KiB | 1503 keer bekeken ]


Nog ff geduld, krijg nog een nozzle adapter van een maat! Ook een adapter, nieuw besteld in de UK.

Bijlage:
image.jpeg
image.jpeg [ 28.74 KiB | 1503 keer bekeken ]


Groet.

Gedraaide bollen tot nu toe 9 aanbeten waarvan 7 gevangen, 2 lossers opgeleverd, word al weer nagedacht over de winterbol :wink: .

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
 
BerichtGeplaatst: 23-09-2018 15:37 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Zo, opvangbak voldoet, weinig tot geen kruimels tijdens het rollen.

Bijlage:
image.png
image.png [ 737.49 KiB | 1457 keer bekeken ]


Deeg eerst ff een uurtje laten staan, alvorens aan de slag.

Bijlage:
image.png
image.png [ 936.25 KiB | 1457 keer bekeken ]


Zo stomen, ff peukje/ bakkie.

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 27-09-2018 17:28 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Weer een stapje verder.

Bijlage:
image.png
image.png [ 919.07 KiB | 1393 keer bekeken ]


Bijlage:
image.png
image.png [ 753.13 KiB | 1393 keer bekeken ]


Groet.

Mega reclameblok :roll:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 01-10-2018 08:56 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 17-12-2004 07:24
Berichten: 3558
Heeft bedankt: 699 keer
Is bedankt: 361 keer
lekker bezig man!

_________________
Heeeeeeeeeeeeeee Tjaaaaaaaaaa steek nog een peuk op, je bent chagrijnig.
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz :(


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 01-10-2018 11:15 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Ok, bedankt, gisteren dus de fout in. Zorgvuldig de mix samen gesteld, deeg bleef te droog, worsten braken tijdens het spuitproces. Dus mijn binding was zoek ....

1 kg Basis zonder ei producten met volvette soja.
400 gr. Haith s CLO
100 gr. Super red
0.50gr. Yeast
0.50gr. Betaine
100gr. Predigested vismeel
100gr. Melkpoeder
0.50gr. Fructose
0.50gr. Dextrose
0.80gr. Chili
0.16gr. Ei albumine
0.04gr. Dmpt

6 theelepels zout + vloeibare additief 60ml. Totaal 2 kilo mix.

Dit geheel aangemaakt met 13 Large eieren, bleef nog te nat, basis erbij. Paar scheppen, mix goed droog, dacht een goed deeg te hebben. Tijdens de worsten spuiten viel het deeg gewoon uit elkaar of brak continu!

Iemand nog tips/ advies, waar zit de fout in de mix, zo wie zo geen large eitjes meer voor mij. Kom gewoon beter uit met medium eitjes!?

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 01-10-2018 11:31 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Zit eigenlijk gelijk met de vraag, de basis voorzien van volvette soya, heeft het dan nut een dosis lecitine er aan toe te voegen? Weer ander mixje :wink: , aangezien dit een soya concentraat is?

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 01-10-2018 18:08 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 05-01-2002 00:00
Berichten: 324
Woonplaats: Westervoort
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer
hallo allemaal..

deegkneders... https://youtu.be/dviH3a1PCRc zo is deeg kneden niet nodig. mix mengen. bevochtigen. even laten staan. verwerken tot worsten.
vervolgens kun je zo je worsten tot bolletjes https://youtu.be/eAM8Z_SZ5c0 draaien...

_________________
I think and therefore I am....


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 01-10-2018 18:50 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Hallo Roger, kneden doe ikzelf ook al nauwelijks, maar goed .... Sinds het grote recepten topic eigenlijk niet veel van jouw gelezen, dus dank voor je respons. Nice die kleine schaal roller, die is van jouw zelf? Ben er denk al uit, CLO & superred veel zaden, zo wie zo de super red fijner maken. Dan wat meer olie of eventueel wat water toevoegen. Worstenspuit ziet er ook gelikt uit, bij mij wat kleiner!

Groet.

Die kleine schaal roller, volgend jaar wens :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 03-10-2018 07:42 
Offline

Geregistreerd: 02-10-2018 11:22
Berichten: 5
Woonplaats: Krimpenerwaard
Heeft bedankt: 2 keer
Is bedankt: 1 keer
Is al weer een tijdje geleden dat ik zelf boilies draaide maar ik gebruikte altijd tarwegluten als bindmiddel. Was een van de weinige ingrediënten die altijd in mijn mixen zat, naast goede binding ook een hoog eiwitgehalte.
Het malen van je birdfood zal sowieso helpen om de boel beter bij elkaar te houden.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 03-10-2018 12:28 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Ok Kees, dank voor de feedback, ga er zeer zeker naar kijken! Hoge eiwit is voor dit bolletje minder belangrijk, is de bedoeling dat hij ingezet bij koude watertemperatuur. Ook mijn vetpercentage wil ik laag houden. We puzzelen verder! Wil zo wie zo de volvette soya, als straks de watertemperatuur echt gaat dalen, vervangen! Dus echt een goede andere binder nodig.

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 05-10-2018 07:05 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 08-08-2011 22:41
Berichten: 1779
Woonplaats: Schiedam
Heeft bedankt: 5 keer
Is bedankt: 133 keer
Hai Robertino, aan het knutselen qua mixxie betreft!!!!
Dat roept wat vragen bij mij op.
50 gram Betaine? 16 gram ei albumine? 13 eieren? Waaruit bestaat je basismix? 100gram dextrose icm fructose?

Groet, Peter

Ps al met al, je boilie wil je ook goed draaiend hebben!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 05-10-2018 07:55 
Offline

Geregistreerd: 30-11-2014 18:04
Berichten: 780
Woonplaats: Drenthe
Heeft bedankt: 12 keer
Is bedankt: 81 keer
Ik hoop toch niet dat er 4gram Dmpt gaat, "normaal" gebruik je daar maar max 1 gram per kilo mix van.
Bij te hoge doseringen (boven de 2,5 gram per kilo mix) brand je de (smaak)sensoren van de karper weg, max 2,5 gram gebruik je alleen in een popup of harde hookbait (deze wordt niet opgegeten)

Betaine gebruik je ook maar met 15 gram per kilo mix, in combinatie met Dmpt halveer je beide.

Beste is om het beide niet in je mix te gebruiken, er zijn genoeg natuurlijke triggers/toevoegingen welke niet schadelijk zijn en misschien nog wel beter zijn als die troep.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 05-10-2018 09:51 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Maismeel, Tarwemeel (tarwemeel, enzymen(tarwe),tarwemoutmeel, meelverbeteraarE300), Tarwegriesmeel Steenuil, Volvette Sojabloem, Aardappelzetmeel, dit zit er in de basis Peter.

Arno, maximale dosering van DMPT is 2 gram de kilo, maar goed .......
Betaine weet ik eigenlijk niet, of daar maximale dosering van is.

Kan gelijk de vraag over de Lecithine beantwoord worden, hoe denkt men over DMPT/ boterzuur, eventueel een combinatie hiervan?

Bij voorbaat dank voor de feedback!

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 05-10-2018 10:22 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Ben eigenlijk op zoek naar, wat wel en wat niet te combineren. Mix inmiddels verandert (op papier), betaine op 10 gram houden. Moet dus een vetarm bolletje worden met explosieve triggers!

Groet.

Peter fructose/ dextrose, niet hetzelfde, combi hiervan met 50/50 verhouding, schijnt goed te werken.

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 06-10-2018 17:12 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Zo, net aangeleverd, puzzelen! Wacht nog op een aantal ingrediënten, van de week test draaien, stukje wateroplosbaar en zaden flink omlaag. Hopelijk mijn binding beter.

Bijlage:
image.png
image.png [ 635.43 KiB | 1096 keer bekeken ]


Groet.

Beoordelen niet veroordelen, doet er wel wat mee.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 06-10-2018 20:57 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 08-08-2011 22:41
Berichten: 1779
Woonplaats: Schiedam
Heeft bedankt: 5 keer
Is bedankt: 133 keer
Hai Robertino, je basis zou ik niet te ingewikkeld maken, zie dat je veelal gericht bent op suikers(zoet) in je bollen. Niet alleen de fructose en dextrose maar totaal mix.
Leg je focus meer op de structuur van de boilie en vooral de SMAAK.

Groet, Peter

Ps o ja, en een gefermenteerd bolletje vinden ze helemaal niet te versmaden!!
Enne heb ik chilli al genoemd, jij wel las ik ook.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 06-10-2018 21:08 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 08-08-2011 22:41
Berichten: 1779
Woonplaats: Schiedam
Heeft bedankt: 5 keer
Is bedankt: 133 keer
Die bollie hé moet qua structuur zodanig zijn dat deze bij inname als poedervorm in zn kanaal belandt!!!!

Groet, Peter

Ps ach ik lul ook maar wat!! :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 07-10-2018 00:37 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Zo, nu al op, UFC 8) . Toch weer lezen met een nasmaak, fermenteren 2.5%, mix al weer anders lees ik. Zout melkpoeder Chili vallen inderdaad ook onder smaakmakers, maar goed ....
Verwacht nog smaak en eiwit, dus laat mij maar aanmodderen! Nog steeds geen antwoord op die lecithine vraag, maar goed ....

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 09-10-2018 14:33 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 08-08-2011 22:41
Berichten: 1779
Woonplaats: Schiedam
Heeft bedankt: 5 keer
Is bedankt: 133 keer
Vertel eens Robert, waarom wil jij in je mix een dosis lecithine kieperen?

Groet, Peter

Ps Ik wil meedenken hé :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 09-10-2018 15:06 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Peter, eiwit omhoog schroeven, bolletje voor koud water. Wat minder koolhydraten, vet omlaag, à 10% vismeel. CLO + 90gr. LT. Stukje wateroplosbaar in de vorm van Predigested/ Fruct/ Dextrose/ melkpoeder. Verder de concentraten nu op 1/3 max 5%. Dit alles afmakend met een natuurlijke olie ivm. stollen en een goede flavour op alcohol basis. Dus beoogd winterbolletje .....

Groet.

Antwoorden graag niet, in geheimschrift of raadseltjes!
Snap er soms de bollen niet van :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 09-10-2018 15:28 
Offline

Geregistreerd: 08-03-2016 20:43
Berichten: 530
Heeft bedankt: 37 keer
Is bedankt: 50 keer
Potjes concentraat/ triggers al klaar gezet, wacht nog op aminozuur in poedervorm en de flavour. Word in de loop van deze week geleverd hoop ik.

Bijlage:
image.png
image.png [ 971.55 KiB | 974 keer bekeken ]


Van het weekend weer draaien.

Groet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 18-10-2018 21:04 
Offline

Geregistreerd: 10-10-2005 13:01
Berichten: 224
Heeft bedankt: 0 keer
Is bedankt: 1 keer
Ziet er goed uit Robertino! Ik heb maar een korte periode zelf gedraaid en zoals eerder vernoemd er is niks leuker als op je eigen aas vangen.

Qua binding...kijk eens naar tarwebloem, Roelof Schut gebruikt(e) het standaard in zijn mixen... Waarom tarwebloem heette het topic volgens mij....is al heel wat jaartjes geleden dus pin me er niet op vast, topic was ook van Roelof zelf.

Succes


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 47 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2


Alle tijden zijn UTC


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.
Naar top van pagina
© 1999-2015 Karperwereld Online. Alle rechten voorbehouden.      Disclaimer