bert kamp schreef:Hoe is het jou gelukt het kookvocht te laten fermenteren.
Hoe moet het.
Wat heb jij gedaan.
Wat bleef er over na het fermenteren.
Welke van de verschillende fermentatie processen heb je gebruikt.
Meester Bert ik heb geen zin om op je laatste post te reageren, gaat om het toontje. Ik ben n.l. geen schooljongen meer.
Wat ik de komende tijd wel ga doen, is jullie op de hoogte houden van de resultaten van de nieuwe test.
Hoever ben ik?
Heb vanavond, na 48 uur weken (op de verwarming), de tijgers een half uur gekookt in schoon water. Voor het koken een handje vol geweekte noten, met weekwater apart gehouden (in een yoghurtbeker) en op de verwarming gezet. Dat is de (ongekookte) controle groep.
Na het koken van de rest, het kookvocht laten afkoelen en toegevoegd aan het weekwater. Het weekwater heb ik apart gehouden, omdat daar mogelijk al activiteit van micro-organismen in zit (ik zag in ieder geval al wat belletjes).
De gekookte noten in tweeën verdeeld. De ene helft heb ik grof gemalen in de blender en de andere helft heb ik heel gelaten.
Kookvocht over twee emmertjes verdeeld (in elk emmertje een groep noten) en weer op de verwarming gezet.
En nu maar afwachten!
Wat al wel opvalt, is dat als je de tijgers zo lang laat weken in handwarm water, ze zich al weer bijna helemaal hebben volgezogen met water.
Daarnaast vind ik de ongekookte tijgers ook lekkerder (zoeter).