hallo iedereen,
ik vis graag met white chocolate boilies maar vind ze best wel duur dus wil ze zelf gaan maken.
maar weet iemand hoe je die smaak krijgt want het smaakt niet naar witte chocola. en ook niet echt naar gewone chocola. ik had ergens gelezen om zoetstof met cacau (of hoe je dat ook schrijft) en melkpoeder. maar krijg je dan niet gewone chocolade boilies? of zijn white chocolate boilies eigenlijk gewone chocolade boilies met witte kleurstof.
ik zat verder te denken aan een birdfood basis. iemand nog suggesties?
groetjess
wat zit er in een white chocolate boilie?
- Merijn Otterman
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
- Locatie: Bergen op Zoom
- Contacteer:
- Lars van der Heide
- Berichten: 399
- Lid geworden op: 01-10-2009 10:27
- Locatie: Groningen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Er zit niet meer in dan een basismixje en "witte chocolade flavour" en kleurstof.
Is niet zo moeilijk Merijn.
Is niet zo moeilijk Merijn.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
100/150 gram witte chocolade fijn raspen en door je birdfood mix verwerken.
Vitamealo/melkpoeder(geen koffiemelkpoeder) en geraspte kokos ook er maar in verwerken mede een percentage soja-isolaat. Een beetje negerzaad om het een smoelwerk te geven .
Als finishing touch een flavour en sweetner.
Groet, Peter
Ps als haakaas een paar bollen in witte chocolade, au bain-marie smelten, dippen.
Vitamealo/melkpoeder(geen koffiemelkpoeder) en geraspte kokos ook er maar in verwerken mede een percentage soja-isolaat. Een beetje negerzaad om het een smoelwerk te geven .
Als finishing touch een flavour en sweetner.
Groet, Peter
Ps als haakaas een paar bollen in witte chocolade, au bain-marie smelten, dippen.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Misschien mag er nog wat onverzadigde vetzuren in, ter compensatie van alle verzadigde uit de witte chocola?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Niet alleen de witte chocolade maar ook de kokos en het melkpoeder!!!
Maarre wat gaan we nu doen?? Ze worden er wel dikker van , en het vangt!!!
Groet, Peter
Ps dit is op te lossen toch!!!!
Maarre wat gaan we nu doen?? Ze worden er wel dikker van , en het vangt!!!
Groet, Peter
Ps dit is op te lossen toch!!!!
-
- Berichten: 420
- Lid geworden op: 31-05-2014 08:18
Wellicht kortzichtig van mij maar ik had altijd het idee dat bij een witte boilie het visuele de doorslag gaf dit nav mijn zeer positieve ervaringen met de Nash white chocolade.Ik ben toen ooit eens in de weer gegaan met een basis mix (50/50 Richworth) witte kleurstof van Kevin Nash en de Flavour white chocolade van Nash en de lMSE van UCP maar op een of andere manier kreeg ik niet het zelfde resultaat.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Peter van Loo schreef:Niet alleen de witte chocolade maar ook de kokos en het melkpoeder!!!
Maarre wat gaan we nu doen?? Ze worden er wel dikker van , en het vangt!!!
Groet, Peter
Ps dit is op te lossen toch!!!!
Even afgezien van het feit dat m'n blote kont het ook wel weet dat er verzadigde vetzuren in kokos zitten (als je de goeie gebruikt tenminste), maar die zijn niet zo schadelijk na verhitting en het meest stabiel die er zijn.
Nemen we mager melkpoeder; maar die witte chocola snap ik geen reet van. Die moet er gewoon niet in.
Of doe jij ook bananen in je bananenboilies? Aardbeien?
Neen meneer, dus die hebben we niet nodig.
Ik ben wel bilij met dat soja isolaat. Magere melkpoeder erbij en een paar handjes van dit en dat en je bent er. Goeie sweetner en witte chocoladeflavour.
Makkie toch?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Nee Mits geen verse bananen of aardbeien, maar wel extracten.
Kan je uiteraard weer zien als flavour maar vervliegt minder snel of niet en smaak blijft behoudener.
Groet, Peter
Ps bollen met stukjes chocolade misschien ook een verrassing
Kan je uiteraard weer zien als flavour maar vervliegt minder snel of niet en smaak blijft behoudener.
Groet, Peter
Ps bollen met stukjes chocolade misschien ook een verrassing
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Reaction flavours worden die genoemd Pete
En een bol wordt geen verrassing meer...
En een bol wordt geen verrassing meer...
- Merijn Otterman
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
- Locatie: Bergen op Zoom
- Contacteer:
tnx allemaal voor de reacties, ga zeker een keer wat proberen. heb t voorlopig niet nodig http://www.facebook.com/Strategy.StrategyBaits?fref=nf
groetjess
groetjess
- Jerome berken
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 12-03-2013 15:39
Peter van Loo schreef:Ps bollen met stukjes chocolade misschien ook een verrassing
Weet niet of dit een goed idee is, cacao kan voor bepaalde dieren giftig zijn.
Doordat het metabolisme van
sommige diersoorten voor theobromine langzamer is dan voor de mens kan theobromine een toxische werking
hebben voor deze dieren. De verschijnselen zijn rusteloosheid, overgeven, diarree en hartritmestoornissen.
nvwa.nl/txmpub/files/?p_file_id=29443
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu