kippenmais bereiden lukt niet


wouter veuger
Berichten: 303
Lid geworden op: 30-01-2011 17:08

20-10-2011 22:31

nou hartstikke mooi,ga zo voort zou ik zeggen.

maar hou het dan ook bij je eigen dingetje, en ga niet andere mensen die suggesties doen(die niet eens aan jou gericht zijn) voor leugenaar uitmaken.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

20-10-2011 22:35

Hoop verschil tussen het zelfde kippenmais dan zeg :wink: :wink:
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

20-10-2011 23:15

Wouter ook voor jou telt dat jij niet uitmaakt waar en hoe ik ergens op reageer.
Staat het je niet aanp dan lees je het toch niet.
Het is onmogelijk dat gekookte maïs nog zoveel vocht opneemt zo jij wlt laten geloven.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

21-10-2011 00:01

Vorige week 10kg mais gekookt na 24 uur weken.
Na het koken (+- 45 minuten) weggezet met deksel erop(water kan dus wel verdampen maar lekt terug in de pan), heb in totaal 3! fluitketels met water toegevoegd om de mais onder water te houden.

Conclusie: Bijlsma heeft nog nooit mais(of tijgernoten, die doen hetzelfde in mindere mate) gekookt en lult uit z'n nek
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

21-10-2011 07:46

tralalala
De mais barst open en neemt meer ruimte in.
Who's your daddy..
( ik doe je na Douwe, let op geen vraagteken, daar Who je vader is en dan niet van jou maar in het algemeen :lol: )

Ik zet een emmer mais gewoon in een zwarte emmer in de zon, vuilniszak werkt ook goed.
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-10-2011 08:24

:D

Tijgernoten klopt wel, water is weg en slijm komt in de plaats.

Verder na het 24 uur weken en het minimaal 30 min. koken, langer kan ook net wat je wilt bereiken,
nog nooit gezien dat er water bij moest omdat een dag later de emmer droog stond.
Dus uit de nek of niet zo is het bij mij..............
Vissen is een hobby, geen religie!
maarten kok
Berichten: 434
Lid geworden op: 10-11-2005 09:14
Locatie: enkhuizen

21-10-2011 09:48

als je op het etiket van de blikmais kijkt zul je zien dat er alleen suiker en zout in zit .ja en een e300...consenveermiddel.

met het bereiden van harde mais .gooi ik er dus ook suiker en zout in .
en hiermee heb ik de beste ervaringen .greats
van de tip tot de top !!!!!! hou ze open slapen kan altijd nog .
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

21-10-2011 11:15

overigens zwelt tarwe en hennep na het koken nog wel op
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-10-2011 11:24

En nadat het afgekoeld is??
Vissen is een hobby, geen religie!
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

21-10-2011 11:32

nee, meer tijdens het kookproces en net er na.

BTW blik mais kent een iets ander procede dan wat wij doen hoor.
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-10-2011 12:09

Klaas ik hoef het jou niet te vertellen, jij weet net als ik dat het kookproces, en de daarbij horende omzetting van the goodies pas stopt na het afkoelen, niet op het moment dat je het gas uitdoet.
Het begint bij het weken, iedereen die dat overslaat doet zichzelf tekort.

Ships nu begin ik al met een antwoord die ik nog zou bewaren, komt het toch nog uit mijn nek. 8)
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

21-10-2011 13:02

Klaas vd Herik schreef:....
De mais barst open en neemt meer ruimte in.
......


De mais barst open omdat: Klaas, maak het verhaal af en kleur de plaatjes

Douwe, we komen er wel, na het koken(100 graden C) gaat het gaarproces gewoon door totdat de temperatuur voldoende gezakt is, ergens rond de 80 graden C iirc.
Een gote weckketel vol mais koelt langzaam af en dus zal het garen(en dus het opnemen van water) nog lang doorgaan, duurde laatste keer bijna 3 uur.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-10-2011 13:29

Bart ik ga er van uit dat iedereen het principe van garen en koken doorheeft.
Kennelijk valt bij jou ook het kwartje wat ik bedoelde te zeggen.

Wie lulde er ook al weer uit zijn nek?
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

21-10-2011 13:30

Douwe Bijlsma schreef:Wouter ook voor jou telt dat jij niet uitmaakt waar en hoe ik ergens op reageer.
Staat het je niet aanp dan lees je het toch niet.
Het is onmogelijk dat gekookte maïs nog zoveel vocht opneemt zo jij wlt laten geloven.


Nou Douwe

Normaal ben ik niet zo om mee te gaan in je berichten,maar dit keer moet ik je gelijk geven.
Heb het zelf ook nooit meegemaakt dat gekookte mais nog vocht opneemt. bereid is bereid. Mais dat goed doorgekookt is (let wel,OPEN GEKOOKT) Kan nooit VEEL vocht opnemen!

Na het koken leg ik de deksel erop,na een aantal uur afkoel proces staat het kookvocht nog bijna op het zelfde nivo,en wat er weg is is verdampt,en word er toch vocht opgenomen dan is dat heel weinig. Of het mais heeft zich eigen omhoog laten zetten door het open barsten. (Antwoord Klaas)
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-10-2011 13:33

Nou Leen zonder de sarcmode aan te doen.

Bedankt. :D

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

21-10-2011 13:58

doordat er meer ruimte wordt ingenomen stijgt de massa en lijkt het of het vocht zakt.

zojuist nog 5 kg mais voor aankomend weekend gekookt,niet geweekt ,maar meteen 30 minuten gekookt..



na een half uur vuur uit,en een paar flinke scheppen suiker erbij,die netjes oplost in het hete watervervolgens staat na een half uurtje de mais droog,hmm,weer netjes onder water gezet,en verrek,een half uur later staat het weer droog,kortom deze gekookte mais heeft nog meer vocht opgenomen!


Na 48 uur weken en 45 minuten koken,


zoek de verschillen...
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-10-2011 16:54

1 verschil is in ieder geval opmerkelijk.

A: weken en koken is alles er uit halen wat er in zit.

Of.

B: we doen maar wat, stopwatch in de hand het kost al tijd genoeg dat gedonder.
Vissen is een hobby, geen religie!
Peter andrade
Berichten: 469
Lid geworden op: 29-04-2010 05:43

21-10-2011 17:32

Laat die kippen het maar niet lezen,heb je kans dat ze van de leg zijn.
ron cuyten
Berichten: 986
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: Hellevoetsluis

21-10-2011 19:23

Ik vind het wel knap dat zelfs in dit ( een van het meest besproken) onderwerp het er zo aan toe gaat. Wat zegt dat over bepaalde mensen?
Gebruikersavatar
stefan laurijssens
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
Locatie: Brielle

22-10-2011 12:38

Douwe, (ps, ik bemoei me nergen mee of zo). Ik had gister een emmer duivenvoer gekookt, kwam ik net terug van het nachtvissen, (molenvest, wat een saaie plas zeg leen) stond of mn water lager of mn duivenvoer was uitgezet. Ik denk dat het was uitgezet, omdat het water niet in grotere hoeveelheden weg kom omdat ik er een deksel op had staan. Dus mijn vraag, zet mn duivenvoer wel of niet uit na het koken? Want ik had precies hetzelfde met een andere emmer mais.

Stefan
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

22-10-2011 12:59

Stefan koken stopt zodra de partikels afgekoeld zijn, zolang gaat het omzetten door.
Als eerder opgemerkt dus niet zodra je het gas uitdoet.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
stefan laurijssens
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
Locatie: Brielle

22-10-2011 13:25

Ik snap dat het koken stop als je het gas uitzet. Al snel krijg je minder stoom omdat het aantal graden C kouder wordt. En u bedoeld dus dat de partikels blijven opzuigen tot ze zijn afgekoeld of ...?
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

22-10-2011 13:25

stefan laurijssens schreef:(molenvest, wat een saaie plas zeg leen)


Vindt jij dat? Of vindt ik dat?

EDIT: PB gelezen.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

22-10-2011 14:25

Stefan lezen aub, het proces koken stopt NIET zodra je het gas uit doet.
Het water gaat welven de kook af alsjeblief het gas uitdoet maar het proces gaat door tot het water weer koud is.
Vandaar dat de massa nog toe kan nemen.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
stefan laurijssens
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-03-2010 18:17
Locatie: Brielle

23-10-2011 01:47

Douwe, Verkeerd gelezen, sorry maar dat kan gebeuren en ik gebruik niet als excuus dat ik dyslexie heb. (jaja mensen ik weet dat ik dat word wel juist spel)
Find the fish,
Feed the fish,
Catch the fish,
Please release the fish.