zoet of juist niet in de herfst en winter


Plaats reactie
Gebruikersavatar
John Mus
Berichten: 154
Lid geworden op: 21-09-2009 07:06
Locatie: Duiven/Venlo

03-10-2011 23:06

beste iedereen vis je nou met zoet of juist niet in de herfst en of winter.
Ik hou me stil, en probeer op die manier iets te leren. Uiteraard ventileer ik af en toe mijn gedachte!
andy bakker
Berichten: 19
Lid geworden op: 05-08-2008 09:02
Locatie: eerbeek

04-10-2011 00:37

ik vis eigenlijk alleen in het voorjaar met zoete bolies soms in de zomer maar hoe verder het jaar volgd ga ik steeks meer met vismeel bolies ik ben voorstander van garlic robin red , fish activator, monsterkrab, hier vis ik zelf veel mee en vangt altijd goed succes groetjes andy
Marc Groeneveld
Berichten: 125
Lid geworden op: 05-08-2011 23:41

04-10-2011 09:25

Zomer vismeelboilies
Winter 10MM/12MM Zoete boilies
Werkt uitstekend

:D
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

04-10-2011 12:25

Wat versta je onder zoet of niet zoet? Beiden kunnen, afhankelijk van samenstelling, te bevissen water en je voergedrag prima het hele jaar vangen of totaal waardeloos zijn.
In het algemeen zou ik het in de winter voor kleinere diameters gaan, heel weinig vet en flink minder eiwitten. Wel graag wat extra vezels voor de verteerbaarheid. Of hij dan wel of niet zoet moet zijn zou ik van andere dingen af laten hangen.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Gebruikersavatar
John Mus
Berichten: 154
Lid geworden op: 21-09-2009 07:06
Locatie: Duiven/Venlo

04-10-2011 13:42

ok bedankt daar kan ik iets mee
Ik hou me stil, en probeer op die manier iets te leren. Uiteraard ventileer ik af en toe mijn gedachte!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

04-10-2011 15:52

Daaf,
over het algemeen zijn vezels de onverteerbare delen ofwel ballaststoffen.
Het verhoogt wel de doorloopsnelheid ofwel het veroorzaakt schijterij bij hogere doseringen.

John,
ik vis in de winter nooit met zoet.
Wel met vismelen LT en PD en lekker vet.
Groet'n Henk..

still growing Old.
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

04-10-2011 16:51

Lekker vet? hapje gestold frituurvet? jummie :) .
Pd kan ik me wel in vinden, Lt hangt af van waarvan deze gemaakt is.. maar weinig/geen olie of vet. Zeker icm. (beetje) voeren zit t beessie wel ff. vol van een vette bol.

Single gevist is een ander verhaal.

Mij is verteld dat bij een temp. < dan een graad of 8 het enzym dat nodig is voor de vertering(afbraak van t eiwit) van vismeel niet meer werkt. Ik zie t nut er dan ook niet van in om deze, in koude omstandigheden, te gebruiken. Aan de andere kant, als vismeel het hele jaar al dé lopende bol is, zal ik deze wel inzetten (single of met paar pellets).
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

04-10-2011 17:36

En mij is ooit verteld dat karpers niet meer azen wanneer de watertemperatuur onder de 8 graden daalt.

Met die vette vismeel bol ving ik wel 19 karpers in 42 uur bij 4 tot 5 graden watertemp.
Weinig voeren help dan wel, maar wat is weinig?
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

04-10-2011 19:56

Henk ter Maat schreef:Daaf,
over het algemeen zijn vezels de onverteerbare delen ofwel ballaststoffen.
Het verhoogt wel de doorloopsnelheid ofwel het veroorzaakt schijterij bij hogere doseringen


Je hebt natuurlijk helemaal gelijk Henk en doorloopsnelheid is idd waar ik op doelde.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

05-10-2011 08:30

Pas op met die kleine boilies, als je een voerstek aan gaat leggen in het najaar, om er in de winter op te vissen.
Om te voorkomen dat ik een lading brasem aanvoer met m'n zakkie volkorenbollen, begin ik tegenwoordig "op zeker" met 25 mm boilies.

Als de temperaturen dan gedaald zijn, kun je overstappen op kleinere boilies.

zoet? Nah... niet nodig. Al helemaal geen ladingen suiker. Veel vezel en een handje vismeel voor het "mondgevoel".

Voer met regelmaat; daar zit de winst.

groetjes Mitsz
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

05-10-2011 09:34

Henk,

Vezels? Ballaststoffen? Dat zijn het niet meer, waarschijnlijk ook nooit geweest.

Wat ik gek vind is dat voedingsvezels, zeker de niet oplosbare, veel vocht opnemen en daarmee juist zorgen voor een smeuiige brei en niks schijterij. Ook blijft het verzadigingsgevoel langer in stand. Of geldt dat alleen voor omnivoren met een maag?
It's okay 2 pay
maarten kok
Berichten: 434
Lid geworden op: 10-11-2005 09:14
Locatie: enkhuizen

05-10-2011 21:51

ik vis in de winter 90% singel .dit doe ik met een gesoakte bol .15mm+10mm popup.

met dit mixje doe ik het

50ml aminol
50ml salminol
5 ml solar bigshot squit&octopus

even een uitleg waarom ik singel vis.

ik vis in de winter voor 90% vanuit de auto.dit doe ik op plekken. waarvan ik weet dat de vissen daar dan ook zijn .winterhuizen noem ik deze plekken .
meestal vang ik vis binnen 45minuten.zo niet ga ik naar de volgende stek :wink:
van de tip tot de top !!!!!! hou ze open slapen kan altijd nog .
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

05-10-2011 22:38

Ballaststoffen, beter: onverteerbare stoffen of onverteerbare vezelstoffen, sinds het midden van de jaren zeventig vaak voedingsvezel genoemd, onverteerbare organische voedselbestanddelen, die toch van groot belang zijn, doordat zij - door hun prikkelende werking op de darmwand - een goede darmfunctie (peristaltiek) en - mede door hun vermogen vocht vast te houden - een gemakkelijke, regelmatige stoelgang bevorderen. De ballaststoffen zijn: onverteerbare koolhydraten (cellulose, hemicellulosen en pectinen) en lignine (= houtstof), dus het zijn zeker niet alle echte vezels; een geheel juiste en algemeen aanvaardbare Nederlandse verzamelnaam voor deze stoffen is er niet.

Deze stoffen komen in belangrijke hoeveelheden voor in verschillende voedingsmiddelen, bijv. bruin- en volkorenbrood, peulvruchten, fruit en groenten, waarbij de percentages en verhoudingen verschillen. Een goede voeding behoort een redelijke hoeveelheid ballaststoffen (voedingsvezel) te bezitten. Voedsel dat veel ballaststoffen bevat noemt men wel slakkenrijk of, meer populair, 'vezelrijk'; vroeger noemde men dit veelal celluloserijk. Van zemelen, die zeer veel ballaststoffen bevatten, wordt wel gezegd dat het gebruik van 20 g hiervan per dag zinvol is; bij de Nederlandse voedingsgewoonten - met twee broodmaaltijden per dag - is normaliter al een voldoende hoeveelheid ballaststoffen in de voeding aanwezig, wanneer als brood bruin- of volkorenbrood wordt gebruikt.

Informatie afkomstig uit Encarta Winkler Prins Naslagbibliotheek http://www.winklerprins.com
Groet'n Henk..

still growing Old.
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

06-10-2011 07:19

een goede darmfunctie (peristaltiek) en - mede door hun vermogen vocht vast te houden - een gemakkelijke, regelmatige stoelgang bevorderen. De ballaststoffen zijn: onverteerbare koolhydraten (cellulose, hemicellulosen en


Geknipt uit wiki en zelfde verhaal vind je bij beschrijving bepaald ziekte.
Tenslotte vertragen oplosbare vezels ook de doorgang van het voedsel door het spijsverteringsstelsel heen, waardoor de persoon geneigd is minder te eten


Niks schijterij dus?

O ja... ook Evert E. was gek op de brei, veroorzaakt door de vezels
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

06-10-2011 12:48

Wie is Evert E?

Alleen in buitensporige proporties kunnen vezels problemen opleveren doordat de darmpassage te veel gestimuleerd wordt en allerlei mineralen onvoldoende de tijd krijgen om door de darmwand opgenomen te worden. We hebben het hier dan wel over 'buikpijn-hoeveelheden' :o
Diegenen die alleen maar vezels gaan eten zullen gauw buikpijn krijgen. Laat het verorberen van megaporties vezels over aan gorilla's, die hebben er de darmen én de enzymen voor.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

06-10-2011 12:54

aalten a dus , sorry


Niemand heeft het over grote hoeveelheden en passage is juist langzamer

http://www.medicinfo.nl/%7B3649e3a4-3f5 ... 07c5b79%7D
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

06-10-2011 22:44

Ja Klaas,
wat jij wil,je hebt gelijk.
Net als Aalten E dus. :roll:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

07-10-2011 06:10

Hopelijk hoef je nooit te ondervinden hoe het werkt.
It's okay 2 pay
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

07-10-2011 07:31

Henk voor wat betreft de passage heeft Klaas wel een punt.
Ook ik hoop niet dat je dat zult moeten ondervinden.
Vissen is een hobby, geen religie!
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

07-10-2011 07:40

Net als Aalten E dus.

:-?
kut he? toegeven? Hopelijk maak je ook nooit meer een typevout
It's okay 2 pay
Dirk Sneijders
Berichten: 8
Lid geworden op: 31-05-2010 18:37
Locatie: Zeewolde

09-10-2011 18:47

Ik meen me te ervaren dat gemiddeld gesproken de koolhydraatknikker juist in de zomer goed scoort vanwege de aanwezigheid van natuurlijk voedsel wat meestal eiwit rijk is. Naarmate de watertemperatuur gaat dalen en de hoeveelheid natuurlijk voedsel gaat afnemen en de vis zich gaat voorbereiden op de winter ervaar ik gemiddeld gesproken dat de vol vette vismeel knikkers goed scoren.

Dit is gemiddeld gesproken daar ik in zomer ook vang op vismeel en in de herfst ook op koolhydraat.

Ook is van belang om te weten wat uw eventuele buurt voert....
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

09-10-2011 20:00

ligt ook beetje aan welk water je vist ene water doet het beter op zoet andre water doet zout het weer beter . :wink: met vangende groet harald ps ik ben een voorstander van zoet
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Plaats reactie