Hey iedereen,
Ik ben momenteel aan het experimenteren met een deeg om boilies te maken, aangemaakt met water ipv eieren, maar het deeg is veel te vast. Het is amper kneedbaar en ik krijg er geen deftige boilies mee gerold.
Zijn er ingrediënten waardoor je deeg soepeler en kneedbaarder wordt? Ik zou graag enkele zuggesties krijgen .
Groeten,
Jef.
deeg is te vast
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 23-02-2005 23:22
- Locatie: poppel
vissers en jagers zijn natuurliefhebbers ... anders zijn het stropers.
-
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
- Locatie: den haag
met alleen water kan je geen boilies maken
worden een soort van pellets
worden een soort van pellets
- Mathieu de Witte
- Berichten: 739
- Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
- Locatie: 's-Gravenpolder
Met alleen water kan wel, maar dan moet je wel een ei-vervanger in je mix hebben zitten.
Geloof iets van Ei-albumine o.i.d.? Zullen de aasgoeroes wel precies weten welk ingredient.
Gr.
Geloof iets van Ei-albumine o.i.d.? Zullen de aasgoeroes wel precies weten welk ingredient.
Gr.
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
(Witte en rode) Plasma, Ei albumin, Lactalbumine, Ei poeder, Wheygel en bloedpoeder
Deze ingredienten kun je gebruiken zonder eieren extra te hoeven toe te voegen.
Deze ingredienten kun je gebruiken zonder eieren extra te hoeven toe te voegen.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 23-02-2005 23:22
- Locatie: poppel
Bedankt voor de antwoorden tot hiertoe.
Voor het uitharden had ik er tot hiertoe ei-albumine in zitten. Maar daar gaat het niet om.
Het deeg is gewoon te vast, ik vermoed dat dit hetzelfde zou zijn als ik hem zou aanmaken met eieren. Dus mijn vraag is, weten jullie welke meelsoort, of welke toevoeging, ik erbij kan doen opdat het hele deeg gewoon soepeler zal worden en beter kneedbaar/rolbaar zal zijn ...
Groeten,
Jef.
Voor het uitharden had ik er tot hiertoe ei-albumine in zitten. Maar daar gaat het niet om.
Het deeg is gewoon te vast, ik vermoed dat dit hetzelfde zou zijn als ik hem zou aanmaken met eieren. Dus mijn vraag is, weten jullie welke meelsoort, of welke toevoeging, ik erbij kan doen opdat het hele deeg gewoon soepeler zal worden en beter kneedbaar/rolbaar zal zijn ...
Groeten,
Jef.
vissers en jagers zijn natuurliefhebbers ... anders zijn het stropers.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
misschien alvast wat meer water? dan nog een klein scheutje olie en lekker lang kneden. zou goed moeten zijn.
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
Ik weet niet wat je allemaal in je mix hebt zitten, maar wat grovere delen wil ook wel helpen.
Zolang mijn baas vind dat ik genoeg verdien , doe ik alsof ik hard werk .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .