Tijgernoten slijmen niet:-?
-
- Berichten: 100
- Lid geworden op: 15-07-2007 17:54
- Contacteer:
Beste boarders,
Ik heb een aantal dagen geleden tijgernoten bereid maar ze slijmen niet:-? wat ik heb gedaan is ze eerst 36 uur laten weken in kraan water en daarna 45 minuten gekookt. En vervolgens 2 dagen laten weken in het kookwater in een luchtdichte emmer
Ik heb tijdens het koken een aantal flinke scheuten suiker toegevoegd.
Wat doe ik fout?
Groetjes,
Bob
Ik heb een aantal dagen geleden tijgernoten bereid maar ze slijmen niet:-? wat ik heb gedaan is ze eerst 36 uur laten weken in kraan water en daarna 45 minuten gekookt. En vervolgens 2 dagen laten weken in het kookwater in een luchtdichte emmer
Ik heb tijdens het koken een aantal flinke scheuten suiker toegevoegd.
Wat doe ik fout?
Groetjes,
Bob
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Heb je ze buiten of in een schuur staan, zojah wacht nog maar een paar weken
Temperatuur is nog te laag om de gisting proces snel te laten verlopen.
Temperatuur is nog te laag om de gisting proces snel te laten verlopen.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
-
- Berichten: 100
- Lid geworden op: 15-07-2007 17:54
- Contacteer:
Kenny Willems schreef:Heb je ze buiten om in een schuur staan, zojah wacht nog maar een paar weken
Temperatuur is nog te laag of de gisting proces snel te laten verlopen.
Ik heb ze in de schuur staan
-
- Berichten: 100
- Lid geworden op: 15-07-2007 17:54
- Contacteer:
Bas Bro schreef:komt inderdaad door de temperatuur!! het is nog te koud!
Beide bedankt voor de info!
!!Nee,
Het zijn geen goede kwaliteit tijgernoten.
Als ik mijn noten 24 uur week en 45min koop zonder suiker etc,
Slijmen ze na een uur of 2 zomers en heb vanmidag mn noten gekookt en mn noten slijmen ondertussen al een beetje.
Nick
Het zijn geen goede kwaliteit tijgernoten.
Als ik mijn noten 24 uur week en 45min koop zonder suiker etc,
Slijmen ze na een uur of 2 zomers en heb vanmidag mn noten gekookt en mn noten slijmen ondertussen al een beetje.
Nick
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Dan weet je niet wat wij bedoelen, want na een paar uur ontstaat er nooit een gisting daar gaan wel wat uren overheen ongeveer een dag of 2.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
Nick,
dat slijm waar wij het over hebben is soms erg taai, en dit krijg je echt niet binnen 2 uurtjes.
Zeker niet met deze temperaturen.
Bob,
gewoon ff stiekem je emmer binnen zetten, dan gaat het een stuk sneller.
dat slijm waar wij het over hebben is soms erg taai, en dit krijg je echt niet binnen 2 uurtjes.
Zeker niet met deze temperaturen.
Bob,
gewoon ff stiekem je emmer binnen zetten, dan gaat het een stuk sneller.
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
Ja, als ik binnen 2 uur een treetje gele rakkers naar binnen giet!
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
-
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 06-01-2007 23:48
- Locatie: Ridderkerk
Ik zet ze meestal bij de verwarming om het proces te versnellen al staat die in de winter wat hoger als nu
-
- Berichten: 100
- Lid geworden op: 15-07-2007 17:54
- Contacteer:
Ik heb ze nou een week staan en nu beginnen ze goed te slijmen!
Bedankt voor het advies.
Gr,
Bob
Bedankt voor het advies.
Gr,
Bob
-
- Berichten: 75
- Lid geworden op: 06-01-2008 19:16
- Locatie: Leuven, België
Probeer de volgende keer eens een flesje bruin bier toe te voegen aan het weekwater...
Dat helpt de gisting een stuk en geeft ook een aantrekkelijke geur/smaak aan de noten.
Dat helpt de gisting een stuk en geeft ook een aantrekkelijke geur/smaak aan de noten.
- mario niemann1
- Berichten: 263
- Lid geworden op: 26-02-2006 20:35
- Locatie: raalte
flip.
doet er iets anders bij denk ik. Ieell
mvg M
doet er iets anders bij denk ik. Ieell
mvg M
- Thomas Kaslander
- Berichten: 115
- Lid geworden op: 17-10-2007 19:07
- Locatie: ZH
- Martin Flierman
- Berichten: 287
- Lid geworden op: 30-11-2004 17:40
- Locatie: Harns
Ze hebben mij wel eens verteld dat je die dingen eerst moet wassen(schoonspoelen) voor ze goed gaan slijmen.
Bij mij is het de ene keer wel een dikke slijmlaag en de andere keer niet.
Ook ik kook ze met suiker en oud bruin.
Martin
Bij mij is het de ene keer wel een dikke slijmlaag en de andere keer niet.
Ook ik kook ze met suiker en oud bruin.
Martin
- Martin Beek
- Berichten: 813
- Lid geworden op: 14-03-2003 01:00
- Contacteer:
Ik had mijn tijgers pas gekookt, en ik kijk 2 dagen later, begon zich een mooi slijmlaagje te vormen om de tijgers (is mijn 1e ervaring met tijgernoten, dus heb alles scherp in de gaten gehouden)... Mooi laten weken... Een week later, al het slijm weg! (dacht ik)
Maar goed, mooi 5KG tijgers voor in de vriezer, giet het in een zak en drop het in de vriezer. Ik kijk de volgende dag eens wat er van is geworden en trek die zak van het blok ijs af... wat blijkt; heb ik gewoon kleverig ijs! Het slijm was in de emmer blijkbaar allemaal naar beneden gezakt, en zag / voelde het dus niet, maar nu ik het ingevroren had en uit de zak haalde kon ik het mooi zien. Het ijs om de bovenste nootjes was doorzichtig, en ijs onderop was wit/geelachtig en kleverig.
't zit dus helaas niet meer mooi om de nootjes zoals op de foto hierboven, maar in bevroren toestand kun je het wel mooi voeren denk ik. Moet eigenlijk een klein stukje in een glas gooien en zien wat er gebeurd. Straks is het net 1 groote snottebel die ik daar het water in gooi, is ook niet de bedoeling
Iemand anders dit wel eens gehad? Denk dat ik de nootjes in het vervolg wat eerder in de vriezer moet doen. Heb overigens geen bruin bier en/of andere toevoeging gebruikt bij het voorweken, koken en naweken.
Maar goed, mooi 5KG tijgers voor in de vriezer, giet het in een zak en drop het in de vriezer. Ik kijk de volgende dag eens wat er van is geworden en trek die zak van het blok ijs af... wat blijkt; heb ik gewoon kleverig ijs! Het slijm was in de emmer blijkbaar allemaal naar beneden gezakt, en zag / voelde het dus niet, maar nu ik het ingevroren had en uit de zak haalde kon ik het mooi zien. Het ijs om de bovenste nootjes was doorzichtig, en ijs onderop was wit/geelachtig en kleverig.
't zit dus helaas niet meer mooi om de nootjes zoals op de foto hierboven, maar in bevroren toestand kun je het wel mooi voeren denk ik. Moet eigenlijk een klein stukje in een glas gooien en zien wat er gebeurd. Straks is het net 1 groote snottebel die ik daar het water in gooi, is ook niet de bedoeling
Iemand anders dit wel eens gehad? Denk dat ik de nootjes in het vervolg wat eerder in de vriezer moet doen. Heb overigens geen bruin bier en/of andere toevoeging gebruikt bij het voorweken, koken en naweken.
- Martin Beek
- Berichten: 813
- Lid geworden op: 14-03-2003 01:00
- Contacteer:
Ik heb zaterdagnacht mn tijgers gekookt in water waar ik suiker aan had toegevoegd. Daarna in luchtdichte emmers op kamer temperatuur weggezet. Zondagavond eens gekeken, toen zat er nog geen slijm op. Had ik ook niet verwacht trouwens
Toen heb ik, ook zondagavond, de tijgers gemengd met mn hennep, verhouding 90% hennep, 10% tijgers. En gezorgd dat dit onder een klein laagje water stond. Toen ik vanmorgen keek, zat er nog steeds geen slijm op
Nu ga ik vanavond voeren en had de emmer dus vanmorgen in mijn auto gezet, welke hier op mijn werk in het zonnetje geparkeerd staat. Nu kijk ik net in de emmer, en nu zit er al een vrij dikke slijmlaag over de tijgers/hennep! Dus in minder dan 5 uurtjes tijd! Ik denk bij een temperatuur van zo'n 30-35 graden in de auto.
Vind ik wel grappig om te zien, ben benieuwd hoe ze er straks bijstaan, over nog 3,5 uur in de zon Zal straks eens zien of dit slijm een beetje stevig is zoals op de foto hierboven. Als ik jullie zo hoor kan dat niet het geval zijn, maar zal eens kijken wat mijn slijm doet Ik laat het weten.
Toen heb ik, ook zondagavond, de tijgers gemengd met mn hennep, verhouding 90% hennep, 10% tijgers. En gezorgd dat dit onder een klein laagje water stond. Toen ik vanmorgen keek, zat er nog steeds geen slijm op
Nu ga ik vanavond voeren en had de emmer dus vanmorgen in mijn auto gezet, welke hier op mijn werk in het zonnetje geparkeerd staat. Nu kijk ik net in de emmer, en nu zit er al een vrij dikke slijmlaag over de tijgers/hennep! Dus in minder dan 5 uurtjes tijd! Ik denk bij een temperatuur van zo'n 30-35 graden in de auto.
Vind ik wel grappig om te zien, ben benieuwd hoe ze er straks bijstaan, over nog 3,5 uur in de zon Zal straks eens zien of dit slijm een beetje stevig is zoals op de foto hierboven. Als ik jullie zo hoor kan dat niet het geval zijn, maar zal eens kijken wat mijn slijm doet Ik laat het weten.
- Stephan van Went
- Berichten: 430
- Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
- Locatie: Noord Holland
Ik krijg mijn tijgers vaak wel aan het slijmen, wat nu als ik bakker gist toevoeg zal het dan sneller gaan?
@ Nick Flip zou je ons willen uitleggen hoe jij je tijgers bereid? Ik heb kwaliteit noten maar het lukt mij niet om ze binnen 2 uur te laten slijmen
@ Nick Flip zou je ons willen uitleggen hoe jij je tijgers bereid? Ik heb kwaliteit noten maar het lukt mij niet om ze binnen 2 uur te laten slijmen
Mvg,
Stephan van Went
Stephan van Went
- Koos Snijders
- Berichten: 172
- Lid geworden op: 07-01-2005 16:06
Even een klein misverstandje uit de wereld helpen.
Je tijgers hoeven echt niet te slijmen hoor om vis te vangen.
Je vangt net zo veel als ze niet slijmen.
Ik heb ze zelfs liever als ze niet slijmen.
Toedeloe ..
Je tijgers hoeven echt niet te slijmen hoor om vis te vangen.
Je vangt net zo veel als ze niet slijmen.
Ik heb ze zelfs liever als ze niet slijmen.
Toedeloe ..
- Martin Beek
- Berichten: 813
- Lid geworden op: 14-03-2003 01:00
- Contacteer:
Omdat ik even terug wilde komen over wat ik net zei... Ik heb net zulk slijm als op de foto hierboven, en gewoon al na 1 dag. Zowel de tijgers die in mn auto stonden in de warmte, als de tijgers die ik thuis in een emmer had staan zijn allemaal flink gaan slijmen. Na gewoon even met niet eens zoveel suiker gekookt... Zie mn foto:
In combinatie met de hennep waar ik de tijgers nu doorheen heb, prachtig slijmerige bende. En Koos, ik heb geen flauw idee of het meerwaarde heeft heb nog geen ervaring met tijgernoten, maar daar gaan we komend seizoen wel achter komen.
In combinatie met de hennep waar ik de tijgers nu doorheen heb, prachtig slijmerige bende. En Koos, ik heb geen flauw idee of het meerwaarde heeft heb nog geen ervaring met tijgernoten, maar daar gaan we komend seizoen wel achter komen.
- david deman
- Berichten: 149
- Lid geworden op: 10-12-2006 20:51
- Locatie: België, West-Vlaanderen
Koos Snijders schreef:Even een klein misverstandje uit de wereld helpen.
Je tijgers hoeven echt niet te slijmen hoor om vis te vangen.
Je vangt net zo veel als ze niet slijmen.
Ik heb ze zelfs liever als ze niet slijmen.
Toedeloe ..
Ik heb ook liever niet dat ze slijmen. Die zure geur kan ik niet verdragen en het is een veel te vieze, vuile boel. Het is gemakkelijker gewoon als ze niet slijmen.
Like my photography page: https://www.facebook.com/ddphotography99
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Ik heb ook nog geen verschil kunnen ontdekken, denk zelfs door de slijm dat het meer witvis aantrekt.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Als tijgers niet willen slijmen kunnen het ook oude tijgers zijn, of afrikaanse rommel.
Koop dan kwaliteitsnoten, ben je echt maar een paar euro meer voor kwijt maar o zo veel meer profijt.
http://www.aasvoorkarpers.nl
Super vers, rechtstreekse import, kwaliteitsgarantie!
Koop dan kwaliteitsnoten, ben je echt maar een paar euro meer voor kwijt maar o zo veel meer profijt.
http://www.aasvoorkarpers.nl
Super vers, rechtstreekse import, kwaliteitsgarantie!