Boiliesmaken
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 09-06-2007 20:46
- Locatie: Ede
- Contacteer:
Ik zou graag willen weten , met wat voor boilie jullie de meeste vis hebben gevangen.
Alvast bedankt.
Alvast bedankt.
Laatst gewijzigd door Jeffrey Hooi op 03-04-2008 19:06, 1 keer totaal gewijzigd.
- janieck spithoff
- Berichten: 1295
- Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
- Locatie: leeuwarden
- Contacteer:
Geen 1 van beide
Mvg, Janieck
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Naturel en kruidig staat er niet bij
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- joris van Oyen
- Berichten: 361
- Lid geworden op: 08-07-2007 22:37
- Locatie: beneden- leeuwen
met een zoete boilie.
gewoon de winter doorgevange.
gewoon de winter doorgevange.
beter 1 vis op de mat dan 10 in het water!!
PR: 22,9 kg
PR: 22,9 kg
- Dirk Maatman
- Berichten: 788
- Lid geworden op: 29-11-2005 19:08
- Locatie: thuis
- Contacteer:
Vind dat je deze vraag wederom niet goed kunt beantwoorden. Elk water en elke vis heeft voorkeur voor vismeel of zoet. Bij sommige wateren zal het vrijwel niet te merken zijn maar andere wateren wel. Zo vis ik op een water waar je vreemd genoeg op zoet goed vangt en geen witvis terwijl je met vis wel heel veel witvis vangt! Probeer gewoon beide zou ik zeggen en vind uit wat het beste werkt. Gr Dirk
.
- joris van Oyen
- Berichten: 361
- Lid geworden op: 08-07-2007 22:37
- Locatie: beneden- leeuwen
gerardo,
dan lijkt het met toch dat je iets verkeerd doet
mvgr Joris
dan lijkt het met toch dat je iets verkeerd doet
mvgr Joris
beter 1 vis op de mat dan 10 in het water!!
PR: 22,9 kg
PR: 22,9 kg
- joris van Oyen
- Berichten: 361
- Lid geworden op: 08-07-2007 22:37
- Locatie: beneden- leeuwen
oke
ontopic maar weer!!!!!!
ontopic maar weer!!!!!!
beter 1 vis op de mat dan 10 in het water!!
PR: 22,9 kg
PR: 22,9 kg
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Toch vind ik dit totaal geen relevante poll. Lijkt me niet dat de smaak de enige variabele is tussen vangen en niet vangen, anders zou het niet zo moeilijk zijn De smaak is misschien wel een van de minst belangrijke factoren.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Herman het is één van de meest belangrijke factoren alleen komt het in mijn snelle top vijf op de vijfde plaats, 1 en 2 blijven het meest belangrijk.
1. kennis van het water: plaats / stek(ken), .
2. tijd / dagdeel.
3. soort aas.
4. voerstrategie; wel of juist niet, hoeveel, hoelang, verspreid of juist niet.
5. smaak enz.
Je kunt heel goed op de juiste plaats met goed aas vissen heb ik ooit eens ergens gelezen hier.
1. kennis van het water: plaats / stek(ken), .
2. tijd / dagdeel.
3. soort aas.
4. voerstrategie; wel of juist niet, hoeveel, hoelang, verspreid of juist niet.
5. smaak enz.
Je kunt heel goed op de juiste plaats met goed aas vissen heb ik ooit eens ergens gelezen hier.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Samenstelling van het aas
Stekkeuze
voorvoeren ja/nee
voerhoeveelheid
Manier van voeren
Laatste meter(s)
Dit zijn allerlei zaken die ik een stuk belangrijker vind dan een bepaald smaakje wat je nog toevoegt aan het aas. Maar ja, wie ben ik?
P.S. Het aas is zo goed als de visser die er mee vist.
Stekkeuze
voorvoeren ja/nee
voerhoeveelheid
Manier van voeren
Laatste meter(s)
Dit zijn allerlei zaken die ik een stuk belangrijker vind dan een bepaald smaakje wat je nog toevoegt aan het aas. Maar ja, wie ben ik?
P.S. Het aas is zo goed als de visser die er mee vist.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Herman je mag uiteraard de volgorde zelf bepalen toch blijft stekkeuze, tijd/dagdeel en kennis van het water met STIP bovenaan staan.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Wat dat betreft ben ik het met je eens, maar ik wou duidelijk maken dat de smaak bij mij niet erg hoog in het lijstje staat. Bij een mix die gezond is voor de karper wordt gewoon gegeten, met of zonder toegevoegd smaakje.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
Ook die "gezonde" mixjes bevatten meestal smaakstoffen. Karpers moeten immers toch ergens een prikkel van krijgen, om over te gaan tot azen?
Groeten,
Roel
Groeten,
Roel
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Deze reactie had ik al verwacht.
Op die manier heeft alles wel een smaak, maar ik dacht dat het hier vooral over het bewust toevoegen van flavours ed.
Op die manier heeft alles wel een smaak, maar ik dacht dat het hier vooral over het bewust toevoegen van flavours ed.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Herman dat is het gevaarlijke van aannames ik heb het totaal niet over flavours.
Dat spul moet je gewoon niet gebruiken of heel erg weinig.
Gezonde mixen bestaan niet, het is slecht of heel erg slecht.
Dat spul moet je gewoon niet gebruiken of heel erg weinig.
Gezonde mixen bestaan niet, het is slecht of heel erg slecht.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Dirk Maatman
- Berichten: 788
- Lid geworden op: 29-11-2005 19:08
- Locatie: thuis
- Contacteer:
Leg uit Douwe..
.
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Slecht of heel slecht?
Naar mijn weten kan een boilie heel gezond zijn voor een karper
Naar mijn weten kan een boilie heel gezond zijn voor een karper
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
-
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 14-11-2007 18:07
- Locatie: lelystad
- Contacteer:
heb nog NIX gevangen dit jaar helaas
stem zou ook niet helemaal eerlijk zijn, aangezien ik alleen maar met zoet vis zal ik daar ook het meest mee vangen
stem zou ook niet helemaal eerlijk zijn, aangezien ik alleen maar met zoet vis zal ik daar ook het meest mee vangen
als aassmaak niet uit maakt, waarom is garlic rr dan zo hot dat het niet aan te maken is?
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
En waarom zijn er dan zoveel flavours terwijl een karper niet kan ruiken? die ruikt door te proefen en laat een flavour nou net bitter zijn? wat is dan het nut van een flavour commercieel belang?
Vr gr peter
Vr gr peter
vr gr peter
- Bart Koops
- Berichten: 1036
- Lid geworden op: 13-08-2007 10:30
- Locatie: Assen
- Contacteer:
Ik heb maar 1 keer gevangen op een boilie. De rest kwam allemaal op maïs.
Was trouwens een zoete boilie.
Was trouwens een zoete boilie.
Wind is niet erg, maar het waait dan altijd zo
Niet gevist is altijd geen vis.
Niet gevist is altijd geen vis.