hoi,
ik heb namelijk een probleem dat mijn boilie te zacht is. Soms als ik ophaal hangt er al geen boilie aan mijn haak meer. Hier mijn samenstelling, ik versta niet wat ik verkeerd doe.
125 g polenta(maismeel)
125 g griesmeel
150 g maisbloem
150 g soya volvet
200 g speculaasmeel
150 g birdfood yellow
100 g gemalen kempzaad
100 g tarwemeel
Ik doe daar maar 9 eiren bij en toch is mijn boilie te zacht. Bij het kneden van mijn deeg merk ik op dat hij nog redelijk plakkerig is waardoor ik wat bloem moet bij doen. Graag jullie mening wat er verkeerd loopt bij deze samenstelling?
boilie te zacht
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
150 g birdfood yellow
100 g gemalen kempzaad
dit is jou probleem, je maakt hem te grof.
gebruik eens 100gr birdfood en 50gr kemp
100 g gemalen kempzaad
dit is jou probleem, je maakt hem te grof.
gebruik eens 100gr birdfood en 50gr kemp
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
125 g polenta(maismeel)
125 g griesmeel
150 g maisbloem
150 g soya volvet
50 g speculaasmeel
50 g birdfood yellow
50 g gemalen kempzaad
200 g tarwemeel
Probeer dit eens.
Speculaas is erg vet en een slechte binder, dit vang je op door meer Tarwemeel te gebruiken.
Verder geeft Kenny al aan dat er teveel grove spulletjes inzitten, door de combi grove producten en weinig binding zullen de boilies onder water al snel uiteen vallen.
Ook kun je het deeg wat langer kneden waardoor het bindend vermogen weer verbeterd.
125 g griesmeel
150 g maisbloem
150 g soya volvet
50 g speculaasmeel
50 g birdfood yellow
50 g gemalen kempzaad
200 g tarwemeel
Probeer dit eens.
Speculaas is erg vet en een slechte binder, dit vang je op door meer Tarwemeel te gebruiken.
Verder geeft Kenny al aan dat er teveel grove spulletjes inzitten, door de combi grove producten en weinig binding zullen de boilies onder water al snel uiteen vallen.
Ook kun je het deeg wat langer kneden waardoor het bindend vermogen weer verbeterd.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 03-01-2006 19:20
Zorg ook dat je ze 'goed'' kookt. Als het water te lang van de kook gaat en je ze er dus eigenlijk te snel uithaalt krijg je van die zachte papperige bollen.