boilie te zacht


Plaats reactie
koukuyt yoshi
Berichten: 36
Lid geworden op: 22-03-2007 21:23

27-07-2007 16:33

hoi,

ik heb namelijk een probleem dat mijn boilie te zacht is. Soms als ik ophaal hangt er al geen boilie aan mijn haak meer. Hier mijn samenstelling, ik versta niet wat ik verkeerd doe.

125 g polenta(maismeel)
125 g griesmeel
150 g maisbloem
150 g soya volvet
200 g speculaasmeel
150 g birdfood yellow
100 g gemalen kempzaad
100 g tarwemeel

Ik doe daar maar 9 eiren bij en toch is mijn boilie te zacht. Bij het kneden van mijn deeg merk ik op dat hij nog redelijk plakkerig is waardoor ik wat bloem moet bij doen. Graag jullie mening wat er verkeerd loopt bij deze samenstelling?
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

27-07-2007 17:14

150 g birdfood yellow
100 g gemalen kempzaad

dit is jou probleem, je maakt hem te grof.

gebruik eens 100gr birdfood en 50gr kemp
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

29-07-2007 21:37

125 g polenta(maismeel)
125 g griesmeel
150 g maisbloem
150 g soya volvet
50 g speculaasmeel
50 g birdfood yellow
50 g gemalen kempzaad
200 g tarwemeel

Probeer dit eens.

Speculaas is erg vet en een slechte binder, dit vang je op door meer Tarwemeel te gebruiken.
Verder geeft Kenny al aan dat er teveel grove spulletjes inzitten, door de combi grove producten en weinig binding zullen de boilies onder water al snel uiteen vallen.
Ook kun je het deeg wat langer kneden waardoor het bindend vermogen weer verbeterd.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Peter Baan
Berichten: 457
Lid geworden op: 03-01-2006 19:20

02-08-2007 22:31

Zorg ook dat je ze 'goed'' kookt. Als het water te lang van de kook gaat en je ze er dus eigenlijk te snel uithaalt krijg je van die zachte papperige bollen.
Plaats reactie