vismeelmix
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Ik heb de volgende mix op papier staan, kan iemand mij zeggen of dit wel goed rolt en uithardt.. Er zitten vrij dure ingredienten in, ik wil eerst weten of deze mix werkt (of een aanpassing ervan) voor ik alles ga kopen.
Komt ie:
maismeel 25%
griesmeel 30%
vlt vismeel 15%
Pre-Digested Fishmeal 10%
squid liver 5%
l-zero 5%
robin red 5%
ongemalen birdfood 5%
hoe zit het met de balans tussen de verschillende ingredienten?
wilde er eigenlijk 10 ml per KG zalmolie aan toevoegen, is dit verstandig?
en het gebruiken in combinatie met de flavour Monster Crab
Komt ie:
maismeel 25%
griesmeel 30%
vlt vismeel 15%
Pre-Digested Fishmeal 10%
squid liver 5%
l-zero 5%
robin red 5%
ongemalen birdfood 5%
hoe zit het met de balans tussen de verschillende ingredienten?
wilde er eigenlijk 10 ml per KG zalmolie aan toevoegen, is dit verstandig?
en het gebruiken in combinatie met de flavour Monster Crab
-
- Berichten: 217
- Lid geworden op: 26-11-2006 21:02
- Locatie: Hoogeveen
Mourad,
het ziet er wel lekker uit, maar ik mis eigenlijk een duidelijke basis in de mix, de basis moet goed binden en rollen, de rest zijn toevoegingen.
vismeel is oke, alleen het bind voor geen tiet.
ik zit met mijn eigen mix aardig in de richting, maar ik gebruik als basis gewoon, polenta, soja en gries. of polenta, tarwebloem en maismeel.
suxxes henk
het ziet er wel lekker uit, maar ik mis eigenlijk een duidelijke basis in de mix, de basis moet goed binden en rollen, de rest zijn toevoegingen.
vismeel is oke, alleen het bind voor geen tiet.
ik zit met mijn eigen mix aardig in de richting, maar ik gebruik als basis gewoon, polenta, soja en gries. of polenta, tarwebloem en maismeel.
suxxes henk
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Henk Derks schreef:Mourad,
het ziet er wel lekker uit, maar ik mis eigenlijk een duidelijke basis in de mix, de basis moet goed binden en rollen, de rest zijn toevoegingen.
vismeel is oke, alleen het bind voor geen tiet.
ik zit met mijn eigen mix aardig in de richting, maar ik gebruik als basis gewoon, polenta, soja en gries. of polenta, tarwebloem en maismeel.
suxxes henk
en maismeel en griesmeel dan (totaal 55%)?
bindt toch ook?
of zit ik gewoon verkeerd?
-
- Berichten: 262
- Lid geworden op: 09-12-2005 20:00
he mourad dit is mijn mixie:
200 gram maismeel
200 gram tarwe gries
200 gram tarwebloem
200 gram vismeel
100 gram haringmeel
100 gram gemalen hennep
50 gram robin red
30 ml salmolie
8 eieren.
draait als een tierelier en hard goed uit, misschien kun je hem wat aanpassen naar jou wens.
200 gram maismeel
200 gram tarwe gries
200 gram tarwebloem
200 gram vismeel
100 gram haringmeel
100 gram gemalen hennep
50 gram robin red
30 ml salmolie
8 eieren.
draait als een tierelier en hard goed uit, misschien kun je hem wat aanpassen naar jou wens.
-
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 03-01-2006 19:20
evt nog wat polenta en trouwvit 000 erbij.. dan zit je bijna aan mijn mix
naar mijn idee krijg je ook een beter bol met de polenta erbij.
Frank voeg jij ook nog water toe of doe je het puur met die 8 ei'tjes?
naar mijn idee krijg je ook een beter bol met de polenta erbij.
Frank voeg jij ook nog water toe of doe je het puur met die 8 ei'tjes?
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Mourad Aviara schreef:Ik heb de volgende mix op papier staan, kan iemand mij zeggen of dit wel goed rolt en uithardt.. Er zitten vrij dure ingredienten in, ik wil eerst weten of deze mix werkt (of een aanpassing ervan) voor ik alles ga kopen.
Komt ie:
maismeel 25%
griesmeel 30%
vlt vismeel 15%
Pre-Digested Fishmeal 10%
squid liver 5%
l-zero 5%
robin red 5%
ongemalen birdfood 5%
hoe zit het met de balans tussen de verschillende ingredienten?
wilde er eigenlijk 10 ml per KG zalmolie aan toevoegen, is dit verstandig?
en het gebruiken in combinatie met de flavour Monster Crab
Moerad, haal de VLT fishmeal eruit en vervang dat met een goede volvet getoaste soja !
En dan kan je gaan knallen, mooi recept !
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
maismeel 30%
griesmeel 30%
soja ontvet 15%
Pre-Digested Fishmeal 10%
squid liver 5%
l-zero 5%
robin red 5%
ik zal de birdfood weg laten
bf is meer een afmakertje vind ik doet niet egt ze werk ivt andere ingredieten
ziet er idd goed uit
knalluh met die balluh
griesmeel 30%
soja ontvet 15%
Pre-Digested Fishmeal 10%
squid liver 5%
l-zero 5%
robin red 5%
ik zal de birdfood weg laten
bf is meer een afmakertje vind ik doet niet egt ze werk ivt andere ingredieten
ziet er idd goed uit
knalluh met die balluh
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
Daniel,
Waarom zou jij de VLT vismeel eruit laten? zou het niet een extraatje kunnen geven betreft attractie? of zal het anders niet te rollen zijn?
ik neem aan dat Mourad een echte vismeel bol wil hebben.
Gr. Remko
Waarom zou jij de VLT vismeel eruit laten? zou het niet een extraatje kunnen geven betreft attractie? of zal het anders niet te rollen zijn?
ik neem aan dat Mourad een echte vismeel bol wil hebben.
Gr. Remko
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Remco,
Gezien dat deze bol al de nodige wateroplosbaarheid bevat, en de nodige fishy stuff, lijkt mij dat de VLT een beetje overbodig word, ik persoonlijk zou niet de smaak en of werking willen camoufleren van de Squid Liver door een overschot aan vismeel als je snapt wat ik bedoel.
Maar dit is persoonlijk gebonden uiteraard.
Greetz Daan
Gezien dat deze bol al de nodige wateroplosbaarheid bevat, en de nodige fishy stuff, lijkt mij dat de VLT een beetje overbodig word, ik persoonlijk zou niet de smaak en of werking willen camoufleren van de Squid Liver door een overschot aan vismeel als je snapt wat ik bedoel.
Maar dit is persoonlijk gebonden uiteraard.
Greetz Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
duidelijk..
was gewoon even benieuwd naar je motivatie.
Gr. Remko
was gewoon even benieuwd naar je motivatie.
Gr. Remko
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Ik heb mijn uiteindelijke mix al, deze topic kan van mijn part gesloten worden
Bedankt voor het reageren, mensen
Bedankt voor het reageren, mensen
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Zo werkt dat niet Mourad..
Enkel bij vraag en aanbod wordt er verwijderd (bij uitzondering vandaag nog heel veel meer )
Dus jou geheime recept blijft tot in de lengte der dagen voor iedereen zichtbaar.
Lijkt me trouwens wel goeie mix voor het albert kanaal....
H B
Enkel bij vraag en aanbod wordt er verwijderd (bij uitzondering vandaag nog heel veel meer )
Dus jou geheime recept blijft tot in de lengte der dagen voor iedereen zichtbaar.
Lijkt me trouwens wel goeie mix voor het albert kanaal....
H B
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Hans Brinkel schreef:Zo werkt dat niet Mourad..
Enkel bij vraag en aanbod wordt er verwijderd (bij uitzondering vandaag nog heel veel meer )
Dus jou geheime recept blijft tot in de lengte der dagen voor iedereen zichtbaar.
Lijkt me trouwens wel goeie mix voor het albert kanaal....
H B
oh dat maakt toch niet uit, blijft ie open
bedoelde alleen dat mijn vraag beantwoord is
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
Daniel Legrand schreef:Remco,
Gezien dat deze bol al de nodige wateroplosbaarheid bevat, en de nodige fishy stuff, lijkt mij dat de VLT een beetje overbodig word, ik persoonlijk zou niet de smaak en of werking willen camoufleren van de Squid Liver door een overschot aan vismeel als je snapt wat ik bedoel.
Maar dit is persoonlijk gebonden uiteraard.
Greetz Daan
Daniel,
zat nog even te denken en vroeg me af over smaken/geuren camoufleren.
neem bv het recept van Mourad, hier zitten 3 dingen in die zeer attractief zijn en allemaal een andere geur/smaak hebben. in dit geval L-Zero-30, SLP en RR.
zie jij dat als een nadeel of toch weer als een voordeel om verschillende ingredienten met een sterke geur/smaak te combineren?
Gr. Remko
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
[/quote]
Daniel,
zat nog even te denken en vroeg me af over smaken/geuren camoufleren.
neem bv het recept van Mourad, hier zitten 3 dingen in die zeer attractief zijn en allemaal een andere geur/smaak hebben. in dit geval L-Zero-30, SLP en RR.
zie jij dat als een nadeel of toch weer als een voordeel om verschillende ingredienten met een sterke geur/smaak te combineren?
Gr. Remko[/quote]
De bovengenoemde combinatie vind ik zelf een hele pretige !
En maak er zelf al jaren gebruik van en het bevalt me enorm.
Moet je maar eens deze combinatie bij elkaar gooien.
1 deel rr
1 deel slp
1 deel l-zero.
en dan moet je dat even goed mengen en eens voor de gein proefen !
Topper !
Daniel,
zat nog even te denken en vroeg me af over smaken/geuren camoufleren.
neem bv het recept van Mourad, hier zitten 3 dingen in die zeer attractief zijn en allemaal een andere geur/smaak hebben. in dit geval L-Zero-30, SLP en RR.
zie jij dat als een nadeel of toch weer als een voordeel om verschillende ingredienten met een sterke geur/smaak te combineren?
Gr. Remko[/quote]
De bovengenoemde combinatie vind ik zelf een hele pretige !
En maak er zelf al jaren gebruik van en het bevalt me enorm.
Moet je maar eens deze combinatie bij elkaar gooien.
1 deel rr
1 deel slp
1 deel l-zero.
en dan moet je dat even goed mengen en eens voor de gein proefen !
Topper !
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
-
- Berichten: 262
- Lid geworden op: 09-12-2005 20:00
Peter; geen water, puur 8 eitjes eventyeel eitje extra.
-
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
- Locatie: Gemert
Ben zelf een recept aan het maken wat hier veel op lijkt.
Omdat het een voerboilie wordt wilde ik alleen 5% predigested vismeel en 10% van de combinatie RR, L-zero30 en squidliver toevoegen.
Tot en met vorig jaar altijd gebruik van vismeel gemaak tin mijn voerboilies vanwege het gemak om aan de benodigde voedingswaarde voor de karper te komen. Als ik geen vismeel toevoeg (alleen predigested) en in plaats van de vismeel de ontvette soja toevoeg, zit ik dan met mijn voedingswaarde voor een langere termijnbol nog goed?
Stefan
Omdat het een voerboilie wordt wilde ik alleen 5% predigested vismeel en 10% van de combinatie RR, L-zero30 en squidliver toevoegen.
Tot en met vorig jaar altijd gebruik van vismeel gemaak tin mijn voerboilies vanwege het gemak om aan de benodigde voedingswaarde voor de karper te komen. Als ik geen vismeel toevoeg (alleen predigested) en in plaats van de vismeel de ontvette soja toevoeg, zit ik dan met mijn voedingswaarde voor een langere termijnbol nog goed?
Stefan