Ik wil met duivenvoer gaan vissen/voeren
Nu heb ik ergens gelezen dat je tijdens het koken suiker kunt toevoegen en ergens anders zeggen ze weer zout.
Wat is het nut van zout of suiker toevoegen?
Blijven ze met zout langer houdbaar?
Kun je er ook beide aan toevoegen?
Bereiding duivenvoer
-
- Berichten: 161
- Lid geworden op: 07-06-2004 17:04
- Locatie: leidschendam
ik gebruik het ook, maar voeg niks toe vind ik niet nodig. volgens mij geeft zout niet egt extra houdbaarheid, misschien klein beetje. het is meer voor de smaak. denk als je allebij toevoegt dat de smaken elkaar neutraliseren.
de morgenstond, haalt karper uit de plomp
-
- Berichten: 145
- Lid geworden op: 20-02-2006 20:30
- Locatie: Den Haag
gewoon een dag weken en dan invriezen.
groetjes mitchell.
groetjes mitchell.
-
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 20-08-2005 13:02
Ik laat het altijd langer weken dan een dag...
Zelf voeg ik er niets aan toe, gewoon 10 min de kook erover heen en dan nog een dag of een paar dagen laten weken en dan gebruik ik het pas...
Zelf voeg ik er niets aan toe, gewoon 10 min de kook erover heen en dan nog een dag of een paar dagen laten weken en dan gebruik ik het pas...
-
- Berichten: 161
- Lid geworden op: 07-06-2004 17:04
- Locatie: leidschendam
je moet het zeker wel koken.
3 dagen weken 10/15 minuten koken, ff kijken wanneer dingen gaan open poppen. en dan nog dag weken en dan invriezen of vissen
3 dagen weken 10/15 minuten koken, ff kijken wanneer dingen gaan open poppen. en dan nog dag weken en dan invriezen of vissen
de morgenstond, haalt karper uit de plomp
- Sebastian Huvenaars
- Berichten: 2078
- Lid geworden op: 18-02-2005 16:02
- Locatie: Eindhoven
Wanneer je je voer maar één dag weekt kan het gevaarlijk zijn voor het
binnenste van de karper... Sommige voerdelen zijn nog niet volledig
uitgezet of gekiemd, wanneer dit proces zich in het darmstelsel van de vis
voortzet kan het de karper ernstig beschadigen met zelfs de dood als
gevolg. Daarom goed opletten wanneer je met dit soort voer aan de gang
gaat, goed koken dus!
Grs seb!
binnenste van de karper... Sommige voerdelen zijn nog niet volledig
uitgezet of gekiemd, wanneer dit proces zich in het darmstelsel van de vis
voortzet kan het de karper ernstig beschadigen met zelfs de dood als
gevolg. Daarom goed opletten wanneer je met dit soort voer aan de gang
gaat, goed koken dus!
Grs seb!
-
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 21-02-2006 16:21
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Worden de karpers dan ook door mossels beschadigd?...
De reden dat particles gekookt moeten worden is dat in sommige gifstoffen kunnen bevatten die kapot gaan door te koken.
Zelf kook ik duivenvoer ongeveer 20 min, tijgers 45 min, hennep 5 min
Ik week het 24 uur.
gr
De reden dat particles gekookt moeten worden is dat in sommige gifstoffen kunnen bevatten die kapot gaan door te koken.
Zelf kook ik duivenvoer ongeveer 20 min, tijgers 45 min, hennep 5 min
Ik week het 24 uur.
gr
- bjorn kolfschoten
- Berichten: 33
- Lid geworden op: 12-09-2005 08:37
laat het eerst 2 dagen weken , dan 15 minuten koken , en laat het dan een maandje staan , zodat het naar kots stinkt !!!
Gegarandeerd vis !!
suc6
Gegarandeerd vis !!
suc6