Flavour of sweetner?


Plaats reactie
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

09-01-2006 01:35

Mijn mix,

Maismeel 20%
Tarwegriesmeel 10%
Tarwebloem 20%
Vismeel 10%
Koekjesmeel 20%
Cédé 10%
Robin Red 10%

Ik denk zelf dat het niet nodig is,maar aangezien ik nog niet heel veel verstand van de smaken en werking van de melen heb,vraag ik het aan de mensen die hier al wat verder in zijn.Dusis het nog nodig om hier een sweetner aan toe te voegen of een eventuele flavour...

Gr Danny
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

09-01-2006 02:37

Met mijn bescheiden kennis van aas denk ik:

Geen van beide is nodig,echter is het fijn als je je aas wat vrij allround is,kunt onderscheiden van de rest.

Een sweetner is geen probleem maar neem een GOEDE !
Een smaakje ook niet maar neem ook in dit geval geen rotzooi !

Goedkope/goede oplossingen zijn uiteraard de overbekende toko's waar van alles en nog wat te vinden is aan leuke dingetjes.
Dingen als trassi en kerriepoeder zou ik laten voor wat het is,simpelweg omdat het momenteel vrij veel wordt gebruikt.
Ik zou kiezen voor iets als ketjap,maggi,marmite wat in iets mindere mate gebruikt wordt.

Mvrgr Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

09-01-2006 11:10

sstttt Dennis :oops: :P

Gr Bart
Chris Kroesen
Berichten: 677
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00

09-01-2006 14:26

door die koekjesmeel wordt je boilie ook al lekker zoet .
Gebruikersavatar
Maarten Wilmink
Berichten: 172
Lid geworden op: 12-01-2004 18:59
Locatie: Weesp

09-01-2006 17:33

Idd is de koekjesmeel al zoet. Je zou dat nog een beetje kunnen versterken met bv een beetje druivensuiker. Als je regelmatig voorvoert dan zou ik persoonlijk niet voor een (dure) flavour gaan en meer vertrouwen op de selectieve eigenschappen van de boilie. Vanwege het vogelvoer heeft te toch al een grove structuur, waardoor de aroma's sowieso al vrij makkelijk uitlekken.

Mvg,
Maarten
killian bruijne
Berichten: 553
Lid geworden op: 03-01-2006 00:43

09-01-2006 17:43

ik zou persoonlijk niet kiezen voor sweetners en flavours, vaak zijn ze duur. en kan je dus beter kiezen voor een ingredient wat goede smaak geeft trassi, vismeel, cede vogelvoer, koekjes meel e.d. e.d.
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

09-01-2006 18:08

Ok jongens ik ben al weer wat wijzer!Alleen al zou ik al een een extra sweetner/flavour/smaakje aan mijn mix toevoegen hoeveel % moet je dan op 1 kilo droge mix toepassen?

Gr Danny
wimke vd sanden
Berichten: 109
Lid geworden op: 13-03-2004 16:14
Locatie: boxtel

09-01-2006 18:17

je hebt een pb :wink:
Plaats reactie