hallo ,
sorry dat ik jullie hiermee lastigval maar ik heb al een aantal keren een onderwerp geplaats over het maken van boilies. Maar van alle antwoorden word ik eerlijk gezegt niet wijzer... Ik wil graag boilies gaan maken met robin red. Maar ik krijg dan antwoorden met % e.d. Ik hoop dat er iemand is die mij een goeie samenstelling kan geven met een aantal gewichten in grammen. hierbij vanuitgaand dat ik 1 kilo gram wil gaan maken.
ik hoop dat iemand de moite wil doen mij een kleine hulp aan te bieden.
alvast bedankt,
kevin
boilies draaien...
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
Kevin,
Niets lastig aan die percentages.
Als er percentages geroepen worden dan kan je er van uit gaan dat de basis 1 kilo (1000 gram) is.
Dus 15 % van één kilo mix is 150 gr, 1000 gedeeld door 100 maal 15%.
Zo doe je dat bij alle percentages et voila......je hebt een mix in grammen.
Het is ff rekenen maar dan heb je wel wat.
Gr,
J.
Niets lastig aan die percentages.
Als er percentages geroepen worden dan kan je er van uit gaan dat de basis 1 kilo (1000 gram) is.
Dus 15 % van één kilo mix is 150 gr, 1000 gedeeld door 100 maal 15%.
Zo doe je dat bij alle percentages et voila......je hebt een mix in grammen.
Het is ff rekenen maar dan heb je wel wat.
Gr,
J.
-
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 06-06-2005 10:24
oke hartstikke bedankt maar kan iemand me nou ook een hulp bieden met een robin red mix voor de zomer en voorjaar?
- Sander van Schelven
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 09-05-2004 23:02
- Locatie: Spijkenisse
Dit is een hele simpele mix met ingredienten waar je makkelijk aan kan komen in de hengelsportzaak. Ik vis er nu 2 jaar mee en hij vangt goed en over de roleigenschappen ben ik redelijk tevreden.
200 gr griesmeel
200 gr maismeel
200 gr polenta (grof) (kan e.v.t niet grof)
100 gr tarwebloem
250 gr vismeel
50 gr robin red
Het eiwit percentage is voor de echte warme dagen misschien iets te hoog (+/- 26%). Dit kan je verlagen door minder vismeel te gebruiken.
bijvoorbeeld 150 gr vismeel en dan 200 gr tarwebloem. Dan heb je een eiwitpercentage van +/- 19%. Met de koolhydraten en vetten zit je wel goed. Je hoeft niet zo nauw te kijken naar de % dit en dat. In het begin er gewoon lekker mee vissen. Hier nog wat site's als hulpmiddel
http://www.karpervissersonline.nl (boilies maken)
http://www.karperstek.be (dan bij boiliemixvalidator)
veel succes,
200 gr griesmeel
200 gr maismeel
200 gr polenta (grof) (kan e.v.t niet grof)
100 gr tarwebloem
250 gr vismeel
50 gr robin red
Het eiwit percentage is voor de echte warme dagen misschien iets te hoog (+/- 26%). Dit kan je verlagen door minder vismeel te gebruiken.
bijvoorbeeld 150 gr vismeel en dan 200 gr tarwebloem. Dan heb je een eiwitpercentage van +/- 19%. Met de koolhydraten en vetten zit je wel goed. Je hoeft niet zo nauw te kijken naar de % dit en dat. In het begin er gewoon lekker mee vissen. Hier nog wat site's als hulpmiddel
http://www.karpervissersonline.nl (boilies maken)
http://www.karperstek.be (dan bij boiliemixvalidator)
veel succes,
'instinct'
-
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 06-06-2005 10:24
hartstikke bedankt!!! maar moet ik nou ook nog een mix toevoegen?
of is dit alles? en maakt het uit als je een robinred boilie maakt of je er dan een andere soort flavour ingooit of is dan het hele effect van robin red weg als ik er bijv. scopex flavour bij doe?
bedankt
of is dit alles? en maakt het uit als je een robinred boilie maakt of je er dan een andere soort flavour ingooit of is dan het hele effect van robin red weg als ik er bijv. scopex flavour bij doe?
bedankt
- marc van amerongen
- Berichten: 45
- Lid geworden op: 26-10-2005 12:58
- Locatie: zegveld
Hoi
het is prima om er ook nog een flavour aan toe te voegen. als je robin red in je mix hebt hoef je niet per se een flavour maar het kan wel. en het heeft denk ik nog wel een positieve invloed op je boilie.
Je kan prima scopex er aan toe voegen.
Neem de mix van Sander en doe dan door je eieren een beetje flavour. veel is niet nodig. Dan heb je een prima vangende boilie.
Groeten Marc
het is prima om er ook nog een flavour aan toe te voegen. als je robin red in je mix hebt hoef je niet per se een flavour maar het kan wel. en het heeft denk ik nog wel een positieve invloed op je boilie.
Je kan prima scopex er aan toe voegen.
Neem de mix van Sander en doe dan door je eieren een beetje flavour. veel is niet nodig. Dan heb je een prima vangende boilie.
Groeten Marc
-
- Berichten: 38
- Lid geworden op: 26-11-2005 12:14
- Locatie: Woudenberg
Sander, je hebt met jouw berekening ook ei-kip meegerekend neem ik aan?
gr. mark
gr. mark
- Sander van Schelven
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 09-05-2004 23:02
- Locatie: Spijkenisse
Nu je het zegt, goede vraag. Volgens mij werd dit m.b.v de boiliemix validator al meeberekend en werd er standaard uitgegaan van kippen eieren. Ik weet het niet helemaal zeker, misschien is er iemand die het kan bevestigen. zeker niet onbelangrijk.
Kevin, als je een zoete of een kruidige boilie wil maken vervang je de vismeel door vette (e.v.t onvette) soyameel. En dan door toevoeging van bijvoorbeeld een zoete flavour of speculaaskruiden, paprikapoeder enz. of wat ik vaak doe 5 tot 10% cacao poeder. Je kan erg veel combinaties maken. Gewoon even zoeken hoeveel van die smaakstof er in andere boilierecepten zit en die ook hier toepassen.
Kevin, als je een zoete of een kruidige boilie wil maken vervang je de vismeel door vette (e.v.t onvette) soyameel. En dan door toevoeging van bijvoorbeeld een zoete flavour of speculaaskruiden, paprikapoeder enz. of wat ik vaak doe 5 tot 10% cacao poeder. Je kan erg veel combinaties maken. Gewoon even zoeken hoeveel van die smaakstof er in andere boilierecepten zit en die ook hier toepassen.
'instinct'