Ik ken nu iemand die in een indonesisch restaurant werkt.Weet iemand welke dingen uit de indonesische keuken ik zeker kan gebruiken in mijn mix.
Ik weet dat ze ook visolie gebruiken,maar is dit goeie.
Ik moet een lijstje maken met paar namen,dus het is geen kwestie van gewoon proberen.
Indonesische toevoegingen.
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
- Locatie: Katwijk
Laatst gewijzigd door Erik van Bekkum op 18-04-2005 23:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Bla blaa blaaa
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Trassie?
en astafoetida wellicht...al ben ik naar dat laatste ook eens een tijdje op zoek geweest en helaas heb ik er nooit aan kunnen komen...schijnt een typisch ingredieent te zijn voor de indische keuken
gr
Hans
en astafoetida wellicht...al ben ik naar dat laatste ook eens een tijdje op zoek geweest en helaas heb ik er nooit aan kunnen komen...schijnt een typisch ingredieent te zijn voor de indische keuken
gr
Hans
- Cor Nannings
- Berichten: 1248
- Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
- Locatie: Hoorn
Dit noemt men in de volksmond "Duivelsdrek" CN
Unicorn Carp Fisching
-
- Berichten: 251
- Lid geworden op: 16-10-2003 02:00
- Locatie: Geleen (limburg)
Hans Brinkel schreef:Trassie?
en astafoetida wellicht...
gr
Hans
Hans,
"the smell from hell" is zeker geen ingrediënt voor de indo-keuken. Trassie wel (gefermenteerde garnaal). Lekker met sajoer lodeh.
Helaas een vrouw die vegetariër is, en dit dus niet meer wil. en ja sajoer zonder trassi is als.....
groetz
tedje
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
- Locatie: Katwijk
Dus trassi moet er zeker bijstaan.
Maar kan iemand me iets vertellen over de visolie die zij gebruiken.
Maar kan iemand me iets vertellen over de visolie die zij gebruiken.
Bla blaa blaaa
- raymond van ommeren
- Berichten: 453
- Lid geworden op: 12-01-2004 20:13
- Locatie: Vijfhuizen
Sambal
Ik hou van het geluid van een pieper in de vroege ochtend...
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Robert Valkeneer
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 30-03-2005 14:19
- Locatie: Lelystad
@ Raymond, in wat voor verhouding gebruik je de sambal. Ik kna me voorstellen dat snel erg pittig wordt.
Ik heb vaak vissaus in mijn mix gebruikt. Vangsten bleven gelijk, dus kan er geen oordeel over geven. Het is wel behoorlijk zout, en daar ben ik wel een voorstander van. Ik vind het een goed alternatief voor zout.
Merk: Shrimp Brand, vissaus.
Carmadon (misschien niet goed gespeld) vind ik zelf erg lekker ruiken. Het is een kruid dat vaak in asiatische toetjes wordt gebruikt. Ik zoek alleen nog een manier om het te verwerken. Het is alleen vrij duur.
Merk: Shrimp Brand, vissaus.
Carmadon (misschien niet goed gespeld) vind ik zelf erg lekker ruiken. Het is een kruid dat vaak in asiatische toetjes wordt gebruikt. Ik zoek alleen nog een manier om het te verwerken. Het is alleen vrij duur.
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
- Locatie: Katwijk
Trassi moet je dat malen of hebben ze dat ook in poedervorm.
En henk ik heb je een PBtje gestuurd.
En henk ik heb je een PBtje gestuurd.
Bla blaa blaaa
-
- Berichten: 251
- Lid geworden op: 16-10-2003 02:00
- Locatie: Geleen (limburg)
Makkelijkste verwerking:
bakje met een beetje water (10 cc), blokje trassi erin en uit elkaar laten vallen/losmaken met een theelepeltje.
tadaa
Meurt wel als de neten
groetz
tedje
bakje met een beetje water (10 cc), blokje trassi erin en uit elkaar laten vallen/losmaken met een theelepeltje.
tadaa
Meurt wel als de neten
groetz
tedje
kardamon heeft een betoverde geur maar heeft weining smaak(zeer bitter) niet echt geschikt voor een karper die al een hoop slechte goedkope bollen heeft gegeten.
wil je een dame verlijden? gebruik cardamon in het desert. :oops:
wil je een dame verlijden? gebruik cardamon in het desert. :oops:
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 08-06-2005 10:51
- Locatie: diepenbeek
ik heb het kunnen bemachtigen bij de apotreker
gewoon gevraagt achter smaak versterker om te gebruiken bij het vissen
mevrouw belt de groothandel
en de dag erna was ik iets meer dan 10 € kwijt..bedankt mevrouw de apotheker
nu nog uitvissen hoeveel ik mag gebruiken..
iemand hier ervaring mee??
mvg raf
gewoon gevraagt achter smaak versterker om te gebruiken bij het vissen
mevrouw belt de groothandel
en de dag erna was ik iets meer dan 10 € kwijt..bedankt mevrouw de apotheker
nu nog uitvissen hoeveel ik mag gebruiken..
iemand hier ervaring mee??
mvg raf
-
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 30-03-2005 16:06
- Locatie: heeswijk-dinther
assafoetida is bij ons in Den Bosch gewoon te koop,bij glaudemans