simpelste maar effectief Recept!...Wie?
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
overal lees en hoor ik ,de gekste combo's van recepten om een fatsoenlijke boilie in elkaar te draaien.hele waslijsten gaan er aan mijn ogen en ooren voorbij,en dan nog maar niet te denken aan wat dat allemaal niet moet gaan kosten!Ik zat een keer bij een lezing van marco kraal,die had echt het simpelste recept ever!trauvit,polenta,en eieren..THATS IT!En ik weet zeker dat het een effectief recept zal zijn.
Nou is mijn vraag,wie o wie weet er nog zo'n lekker makkelijk recept!?
Ben benieuwd!
Greetz Danny S.
Nou is mijn vraag,wie o wie weet er nog zo'n lekker makkelijk recept!?
Ben benieuwd!
Greetz Danny S.
- Maarten Darkje
- Berichten: 106
- Lid geworden op: 03-09-2004 20:57
- Locatie: Zeeland
zo'n recept heb ik niet, maar wel heb ik een idee waarom jouw recept zo makkelijk is.
Trouvit is immers al een compleet visvoer, dat met een kleine aanpassing aan het eiwitgehalte prima geschikt is als karper aas. Het is voor zover ik weet een mix waarin o.a. vismelen en soya verwerkt is, en bestemd voor forellen.
Ik denk wel dat je trouvit in jouw recept makkelijk kan vervangen door een ander compleet voer, zoals biggenmeel of hondenvoermeel, maar misschien dat er voor de rolbaarheid dan nog wat bij moet hoor.
Trouvit is immers al een compleet visvoer, dat met een kleine aanpassing aan het eiwitgehalte prima geschikt is als karper aas. Het is voor zover ik weet een mix waarin o.a. vismelen en soya verwerkt is, en bestemd voor forellen.
Ik denk wel dat je trouvit in jouw recept makkelijk kan vervangen door een ander compleet voer, zoals biggenmeel of hondenvoermeel, maar misschien dat er voor de rolbaarheid dan nog wat bij moet hoor.
-
- Berichten: 895
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: Deventer
maismeel
polenta
griesmeel
evt. robinred
mit grunningse groet'n,
Tim
polenta
griesmeel
evt. robinred
mit grunningse groet'n,
Tim
Groet'n,
Tim
Tim
- raymond van ommeren
- Berichten: 453
- Lid geworden op: 12-01-2004 20:13
- Locatie: Vijfhuizen
misschien heb je ook wel gelijk dat de mensen door de bomen het bos niet meer zien.
Ze willen er steeds meer en beter in doen om tot een mooi balletje te komen,maar soms werkt het simpelste het best.
Dat is het zelfde bij rigs ik heb nergens beter op gevangen dan een normal rig.
Ze willen er steeds meer en beter in doen om tot een mooi balletje te komen,maar soms werkt het simpelste het best.
Dat is het zelfde bij rigs ik heb nergens beter op gevangen dan een normal rig.
Ik hou van het geluid van een pieper in de vroege ochtend...
Ik heb jarenlang goed gevangen aan trouvit en griesmeel
Mengt goed
Draait goed
Stinkt goed
Hard Goed
Vangt goed
Altijd verkrijgbaar
gr goed gerrit
Mengt goed
Draait goed
Stinkt goed
Hard Goed
Vangt goed
Altijd verkrijgbaar
gr goed gerrit
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
[quote="gerrit koop"]Ik heb jarenlang goed gevangen aan trouvit en griesmeel
Mengt goed
Draait goed
Stinkt goed
Hard Goed
Vangt goed
Altijd verkrijgbaar
gr goed gerrit[/quote]
Haha,kijk gerrit dat bedoel ik,aan jou soort reacties hebben een hele boel mensen wat aan!Kort maar krachtig,dat is ook precie de bedoeling van deze topic!
Dus wat jij zegt is":Touvit,griesmeel,eieren.
Dat zijn nog eens recepten!
greetz Danny
Mengt goed
Draait goed
Stinkt goed
Hard Goed
Vangt goed
Altijd verkrijgbaar
gr goed gerrit[/quote]
Haha,kijk gerrit dat bedoel ik,aan jou soort reacties hebben een hele boel mensen wat aan!Kort maar krachtig,dat is ook precie de bedoeling van deze topic!
Dus wat jij zegt is":Touvit,griesmeel,eieren.
Dat zijn nog eens recepten!
greetz Danny
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Danny,
Iedere mix is anders, ieder ingredient heeft zo zijn eigen 'karakter' en bij verschillende verhoudingen heeft het geheel weer een andere werking!
Ben het met je eens dat ee super uitgebalnceerde mix niet altijd het verschil hoeft te maken en dat bepaalde ingredienten erg prijzig zijn, maar zo'n bal kan wel het verschil zijn tussen een blank en een knappe vis!
Simpel maar goed vangend recept?
Polenta
Sojameel vet
vismeel
robin red
rijstmeel
griesmeel
Makkelijk te verkrijgen en het vangt gewoon vreselijk goed! Kost ook niet veel...
Iedere mix is anders, ieder ingredient heeft zo zijn eigen 'karakter' en bij verschillende verhoudingen heeft het geheel weer een andere werking!
Ben het met je eens dat ee super uitgebalnceerde mix niet altijd het verschil hoeft te maken en dat bepaalde ingredienten erg prijzig zijn, maar zo'n bal kan wel het verschil zijn tussen een blank en een knappe vis!
Simpel maar goed vangend recept?
Polenta
Sojameel vet
vismeel
robin red
rijstmeel
griesmeel
Makkelijk te verkrijgen en het vangt gewoon vreselijk goed! Kost ook niet veel...
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Danny,
Wat ik je mee wil geven: Houd je mix zo simpel mogelijk, een goed vang-
ende mix, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Om een goede mix samen te stel-
len, is het belangerijk dat je van elk ingredient de eigenschappen kent. Zo
kun je gaan experimenteren met ingredienten. Hieronder een v.b. :
1 deel tarwegriesmeel: Voor uithardig en binding.
1 deel tarwemeel: Voor uitharding, binding en het goed rolbaar maken.
1 deel polentabloem: Om de binding te neutraliseren.
Vanuit deze basis mix kun je verder experimenteren. Wanneer je b.v. een
echte vismeel mix wilt maken, dan laat je het beste de polentabloem weg,
omdat vismeel slecht bind heb je de volle binding nodig. Tenminste als je
echte vismeel mixen gebruikt.
Voorbeeld
3 delen vismeel (haring)
1 deel tarwegriesmeel
1 deel tarwemeel
Tot slot: Aan de eerdere genoemde basis mix, kun je eigelijk wel van alles
toevoegen. De basis mix kan heel veel hebben....! B.v. voeg er eens 1
deel wafelmeel aan toe.
Wat ik je probeer duidelijk te maken: Leer de eigenschappen van ieder
ingredient te kennen!
groetjes Benny
Wat ik je mee wil geven: Houd je mix zo simpel mogelijk, een goed vang-
ende mix, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Om een goede mix samen te stel-
len, is het belangerijk dat je van elk ingredient de eigenschappen kent. Zo
kun je gaan experimenteren met ingredienten. Hieronder een v.b. :
1 deel tarwegriesmeel: Voor uithardig en binding.
1 deel tarwemeel: Voor uitharding, binding en het goed rolbaar maken.
1 deel polentabloem: Om de binding te neutraliseren.
Vanuit deze basis mix kun je verder experimenteren. Wanneer je b.v. een
echte vismeel mix wilt maken, dan laat je het beste de polentabloem weg,
omdat vismeel slecht bind heb je de volle binding nodig. Tenminste als je
echte vismeel mixen gebruikt.
Voorbeeld
3 delen vismeel (haring)
1 deel tarwegriesmeel
1 deel tarwemeel
Tot slot: Aan de eerdere genoemde basis mix, kun je eigelijk wel van alles
toevoegen. De basis mix kan heel veel hebben....! B.v. voeg er eens 1
deel wafelmeel aan toe.
Wat ik je probeer duidelijk te maken: Leer de eigenschappen van ieder
ingredient te kennen!
groetjes Benny
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
wat zeg je van dat:
1kg cédé
2kg vismeel
2kg maismeel
1kg tarwegries
1kg koekjesmeel
1kg cédé
2kg vismeel
2kg maismeel
1kg tarwegries
1kg koekjesmeel
- Marc Schrikkema
- Berichten: 3034
- Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
- Locatie: Heerhugowaard
Zal maar beginnen met dat ik er totaal geen verstand van heb, maar dat ik ook heftig op zoek ben ...... tot nu toe alleen nog maar readymade's gebruikt ..... die blijkbaar niet in de smaak vallen bij onze geliefde karpertjes.
Stel dat ik de combinatie "trouvit en griesmeel" zou willen proberen wat moet ik dan verder nog doen?
Ik pak een kom, gooi daar de trouvit en griesmeel in en dan?
Moeten er eieren bij?
Moet er water bij?
Ik weet dus echt niet hoe het te doen .... gaarne advies.
Maakt de kleur van de uiteindelijke boilie nog iets uit?
Is er een ideale grootte voor een boilie?
m.a.w. vang je grote vissen met grote boilie's?
of vang je meer brasems met kleinere boilie's?
Moet een boilie knetterhard zijn, of vang je ook met zachtere boilie's?
Veel vragen, en voorlopig weinig antwoorden van mij ..... onervarenheid moeten jullie maar denken.
Greets Marc
Stel dat ik de combinatie "trouvit en griesmeel" zou willen proberen wat moet ik dan verder nog doen?
Ik pak een kom, gooi daar de trouvit en griesmeel in en dan?
Moeten er eieren bij?
Moet er water bij?
Ik weet dus echt niet hoe het te doen .... gaarne advies.
Maakt de kleur van de uiteindelijke boilie nog iets uit?
Is er een ideale grootte voor een boilie?
m.a.w. vang je grote vissen met grote boilie's?
of vang je meer brasems met kleinere boilie's?
Moet een boilie knetterhard zijn, of vang je ook met zachtere boilie's?
Veel vragen, en voorlopig weinig antwoorden van mij ..... onervarenheid moeten jullie maar denken.
Greets Marc
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Marc spit de aas topic eens door,is wel wat zoeken dat geef ik toe maar hier staan zowat alle antwoorden op je vragen.
- Raymond Tilmans
- Berichten: 518
- Lid geworden op: 31-03-2004 20:22
- Locatie: Fanterland
Marc,
Te veel vragen in één keer.
Dus stap voor stap en beginnen bij het begin:
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... lies+maken
Groeten,
Raymond
Tip: probeer de zoekfunctie eens!
Te veel vragen in één keer.
Dus stap voor stap en beginnen bij het begin:
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... lies+maken
Groeten,
Raymond
Tip: probeer de zoekfunctie eens!
De dwaas spreekt, de laffe zwijgt en de wijze luistert...
- Raymond Tilmans
- Berichten: 518
- Lid geworden op: 31-03-2004 20:22
- Locatie: Fanterland
Wil...?
De dwaas spreekt, de laffe zwijgt en de wijze luistert...
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Marc,
Alleen trouvit en griesmeel is niet echt een complete boilie, maar dat terzijde.
Je gooit eerst de eieren in een kom, lekker kloppen en eventueel wat flavour toevoegen.
Daarna doe je de mix erbij, dit kneed je totdat je een goede stevige massa hebt! Dit moet je ook een beetje op gevoel doen, zelf maak ik mijn mix vrij droog maar dat is een persoonlijke keuze.
Met deze deegbal, draai je met de hand (of met een spuit en boilietafel) de boilies.
Boilies in kokend water en nadat ze boven komen drijven nog 2 minuten laten doorkoken.
2 dagen laten drogen in een droge (niet vochtige) ruimte en je hebt je boilies.
Alleen trouvit en griesmeel is niet echt een complete boilie, maar dat terzijde.
Je gooit eerst de eieren in een kom, lekker kloppen en eventueel wat flavour toevoegen.
Daarna doe je de mix erbij, dit kneed je totdat je een goede stevige massa hebt! Dit moet je ook een beetje op gevoel doen, zelf maak ik mijn mix vrij droog maar dat is een persoonlijke keuze.
Met deze deegbal, draai je met de hand (of met een spuit en boilietafel) de boilies.
Boilies in kokend water en nadat ze boven komen drijven nog 2 minuten laten doorkoken.
2 dagen laten drogen in een droge (niet vochtige) ruimte en je hebt je boilies.
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
heb je enig idee waar trouvit uit bestaat marijn?
op het randje
- Marc Schrikkema
- Berichten: 3034
- Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
- Locatie: Heerhugowaard
Wil,
Bedankt voor het advies .... was niet echt waar ik op hoopte maar oke Ik wil zoveel mogelijk tijd aan het VISSEN besteden en als ik buiten mijn uurtjes aan het water ook minimaal zoveel uurtjes achter de PC door moet brengen geloof ik dat ik ruzie krijg thuis.
Raymond,
Jij ook bedankt voor het advies en de tip, het linkje is idd informatief. Zelf wel eens de zoekfunctie gebruikt? 1.000.000 topics en tsja waar begin je dan he?
Marijn,
Dank, hier kan ik echt iets mee i.c.m. linkje van Raymond.
P.S. wij moeten nog een afspraak maken m.b.t. vissen huh!!!! Ik mail je wel ff
P.S. van de week een hengel doormidden gegooid snap het nog niet helemaal maar hij is wel degelijk tijdens de beginfase van de worp geknald zal wel gebrek aan techniek zijn nietwaar????
Bedankt voor het advies .... was niet echt waar ik op hoopte maar oke Ik wil zoveel mogelijk tijd aan het VISSEN besteden en als ik buiten mijn uurtjes aan het water ook minimaal zoveel uurtjes achter de PC door moet brengen geloof ik dat ik ruzie krijg thuis.
Raymond,
Jij ook bedankt voor het advies en de tip, het linkje is idd informatief. Zelf wel eens de zoekfunctie gebruikt? 1.000.000 topics en tsja waar begin je dan he?
Marijn,
Dank, hier kan ik echt iets mee i.c.m. linkje van Raymond.
P.S. wij moeten nog een afspraak maken m.b.t. vissen huh!!!! Ik mail je wel ff
P.S. van de week een hengel doormidden gegooid snap het nog niet helemaal maar hij is wel degelijk tijdens de beginfase van de worp geknald zal wel gebrek aan techniek zijn nietwaar????
- Maarten Darkje
- Berichten: 106
- Lid geworden op: 03-09-2004 20:57
- Locatie: Zeeland
[quote="joel merken"]heb je enig idee waar trouvit uit bestaat marijn?[/quote]
van http://members.lycos.nl/hollandsekarper ... gred6.html
[quote]Trouvit is synoniem voor een forrelkorrel en deze wordt in de forelkwekerij gebruikt voor het opfokken van forellen. Trouvit is verkrijgbaar in verschillende grootten van korrel; de kleinste nummer 000 dient voor het opfokken van kleine forel of zalmen, bevat het meeste eiwitten en heeft een scherpere geur. Elke grootte van korrel is aangepast aan de ouderdom of het formaat van de forel, en het verschil is dan hoofdzakelijk te vinden in een verschillende voedingswaarde. Het eiwitgehalte ligt rond de 50%. In deze forelkorrel zit een behoorlijke dosis vismeel verwerkt, als ook bloedmeel en andere zaken waar karper gek op is. De Trouvitkorrel wordt eigenlijk geperst. Alle ingrediënten worden gemengd, gekneed met behulp van water, verwarmd en daarna bij elkaar geperst om te eindigen in de gedroogde korrel die wij zo goed kennen.[/quote]
van http://members.lycos.nl/hollandsekarper ... gred6.html
[quote]Trouvit is synoniem voor een forrelkorrel en deze wordt in de forelkwekerij gebruikt voor het opfokken van forellen. Trouvit is verkrijgbaar in verschillende grootten van korrel; de kleinste nummer 000 dient voor het opfokken van kleine forel of zalmen, bevat het meeste eiwitten en heeft een scherpere geur. Elke grootte van korrel is aangepast aan de ouderdom of het formaat van de forel, en het verschil is dan hoofdzakelijk te vinden in een verschillende voedingswaarde. Het eiwitgehalte ligt rond de 50%. In deze forelkorrel zit een behoorlijke dosis vismeel verwerkt, als ook bloedmeel en andere zaken waar karper gek op is. De Trouvitkorrel wordt eigenlijk geperst. Alle ingrediënten worden gemengd, gekneed met behulp van water, verwarmd en daarna bij elkaar geperst om te eindigen in de gedroogde korrel die wij zo goed kennen.[/quote]