wat is aminol


Plaats reactie
Gebruikersavatar
daan biemans
Berichten: 636
Lid geworden op: 10-10-2007 21:52
Contacteer:

10-08-2008 19:43

eeh,,

ik had een vraagje, wat is nou aminol percies.......?
Gewoon genieten
Gebruikersavatar
janieck spithoff
Berichten: 1295
Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
Locatie: leeuwarden
Contacteer:

10-08-2008 21:16

volgens mij vetten van haring? of een andere vissen....
Mvg, Janieck
Gebruikersavatar
Tom de wal
Berichten: 205
Lid geworden op: 03-01-2008 16:44

10-08-2008 21:35

Ik weet het ook niet zeker maar ken het een beetje... van het vissen en op andere forums....

volgens mij is aminol een vloebare l zero 30 dat bestaat uit water oplosbare eiwitten glutzamineer en aminozuren en nucleotiden.

Het is lost op dus geeft veel atractie

dit is wat ik via via weet..
goed voor soake of dippen...
correct me if im wrong....
Carp spirit!
Gebruikersavatar
janieck spithoff
Berichten: 1295
Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
Locatie: leeuwarden
Contacteer:

10-08-2008 21:40

dat zei rinus ook een keer :lol:

Re: Aminol
door Rinus op 06 maart 2008, 19:59

Ik dacht dat Aminol een vloeibare vorm L-zero 30 is.
Het bestaat uit (water oplosbare) eiwitten,aminozuren, glutaminezuur en nucleotiden.

Meer weet ik er niet over

Verder lees is dat Aminol vloeibaar eiwit is wat afkomstig is uit Witvis, salminol is afkomstig uit zalm en crayminol uit krabben kreeften en garnalen ;)
Mvg, Janieck
Gebruikersavatar
Tom de wal
Berichten: 205
Lid geworden op: 03-01-2008 16:44

10-08-2008 21:51

klopt ik zit ook op dat forum..... :D :wink:
Dus ik geef hier ff wat informatie over .....
Carp spirit!
Gebruikersavatar
janieck spithoff
Berichten: 1295
Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
Locatie: leeuwarden
Contacteer:

10-08-2008 21:52

Is toch mooi! :) vond het alleen grappig ;)
Mvg, Janieck
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

10-08-2008 23:17

Volgens het boekje bestaat aminol uit amines die door hydrolyse zijn verkregen uit vis, en met name de hersentjes van haring. Een amine is nog geen aminozuur. Dus als hier iemand echt het fijne van weet, dan mag hij het zeggen.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
K. van den Herik

11-08-2008 08:15

15 jaar geleden als merknaam op de markt gebracht.

Leukste omschrijving?

gemaakt van gehydroliseerde vissoorten . Nioem er 2 met een a. hahahahaha soorten eraf en dan anderom denk ik dan maar.

http://www.snick.be/products/overview/2 ... tracten/nl
Gebruikersavatar
daan biemans
Berichten: 636
Lid geworden op: 10-10-2007 21:52
Contacteer:

11-08-2008 18:04

eeh,,

bedankt voor de reacties...

Dus het geeft gewoon een goeie geur af, waar de karpers op afkomen.

Als ik dan een boilie pak en ik dip deze in die aminol, en deze vis ik bv op een diepte van 7 meter komt er dan ook een geurspoor naar het wateroppervlak, (zodat de karpers die dit spoor passeren naar beneden gaan)..

aan tom,,

we moeten nog een keer gaan vissen, moet hellaas nog te veel werken.. :cry:
Gewoon genieten
Gebruikersavatar
Tom de wal
Berichten: 205
Lid geworden op: 03-01-2008 16:44

11-08-2008 20:23

hey daan ik weet wat je bedoeld ik weet niet of dat aminol is of een of andere olie.

En dat vissen komt wel ik ga binnen kort ff mn stek harken daar...... :wink: :D
Carp spirit!
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

13-08-2008 01:03

Aminol drijft niet echt is meer een zinkende substantie word onttrokken uit visgraat van witvis.
Zalminol uit voornamelijk Zalm.

Aminol is een naam die verzonnen is en geen merk naam.

De werking begint pas goed boven de 30mil maar of het echt werkt twijfelen veel mensen over.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

13-08-2008 07:27

Aminol is het gereduceerde kookvocht van witte zeevissen, dat vervolgens door toevoeging van enzymen een overdaad aan vrije aminozuren verkrijgt.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-08-2008 07:35

overdaad? kan niet genoeg toch? :D
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

13-08-2008 08:39

Dat er door enzymen aminozuren gevormd worden komt van i-carp. Andere vermeldingen spreken van amines door hydrolyse.

Kenny, merknamen zijn toch ook verzonnen? Het is meestal een producent die het naampje verzint. Opkoken van wat visresten, et voila. Lijkt mij verder een weinig gedefinieerd product.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

13-08-2008 09:35

Gelijk hebben ze de resten worden anders toch maar weggegooid, deden ze vroeger ook met een product wat rivella is genoemd.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

13-08-2008 09:48

Dat is het mooie Douwe, alles gebruiken. Ik ben jaren lang kok geweest, je moet eens weten wat er allemaal weggegooid wordt. Juist de afvalresten kun je prachtig gebruiken. Kijk maar een visbouillon, gewone bouillon, stoofpotten enz..... Zit allemaal afvalproducten in verwerkt met heerlijke smaken en voedingswaarden.

Kees je hebt helemaal gelijk, tis gewoon opkoken van resten ja. Super goedkoop proces die ze weer heerlijk uitbuiten En ja, wij trappen er weer masaal in en betalen de volle prijs :)
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

13-08-2008 09:59

Mitsz is ook kok en dat kun je mooi zien en de kennis die hij heeft opgebouwd.
Ik kan je verzekeren dat hij heel lekkere snert maakt. nammienammie
Vissen is een hobby, geen religie!
Plaats reactie