Hoe haal je het in je hoofd...
[u][b]Gebakken karper[/b][/u]
voor 2 personen
Benodigdheden :
1 karper
3 eieren
125 g bloem
zout, peper
citroen
Ontschub de karper en maak hem schoon. Snijd de karper in moten van ong. 3 cm. Klop de eieren los en voeg er zout aan toe. Dompel iedere moot in de losgeklopte eieren en dan in de bloem. Doe ze in een zeer warme frituurpan. Haal ze er vrij snel uit en herbegin.
Dien de gebakken moten op met citroen.
voor 2 personen
Benodigdheden :
1 karper
3 eieren
125 g bloem
zout, peper
citroen
Ontschub de karper en maak hem schoon. Snijd de karper in moten van ong. 3 cm. Klop de eieren los en voeg er zout aan toe. Dompel iedere moot in de losgeklopte eieren en dan in de bloem. Doe ze in een zeer warme frituurpan. Haal ze er vrij snel uit en herbegin.
Dien de gebakken moten op met citroen.
- Arjen Verleun
- Berichten: 164
- Lid geworden op: 04-01-2004 21:58
- Locatie: Delft
jordy,
het is in bv. tjechie heel normaal om karper te eten...
met kerst is het daar een traditie
mvg
arjan
het is in bv. tjechie heel normaal om karper te eten...
met kerst is het daar een traditie
mvg
arjan
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Jordy,
Je kan beter 150 gram Bloem eraan toevoegen, bij 125 plakt het m.i. nét niets te veel.
mvg.
Frank
Je kan beter 150 gram Bloem eraan toevoegen, bij 125 plakt het m.i. nét niets te veel.
mvg.
Frank
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nog beter;
Maak een marinade van 1 pijpje bier, 1 glas witte wijn, 4 eieren, 1 eetlepel mosterd (grove), 1 eetlepel kruiden azijn, 1 theelepel thijm, 1 theelepel marjolijn en wat peper en zout..
Leg hier de karpermoten 12 uur in..
en vervolg dan met de werkwijze zoals door Jordy omschreven..
Lekker, niet alleen in Tjechië
Maak een marinade van 1 pijpje bier, 1 glas witte wijn, 4 eieren, 1 eetlepel mosterd (grove), 1 eetlepel kruiden azijn, 1 theelepel thijm, 1 theelepel marjolijn en wat peper en zout..
Leg hier de karpermoten 12 uur in..
en vervolg dan met de werkwijze zoals door Jordy omschreven..
Lekker, niet alleen in Tjechië
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Mag het ook met whiskey in plaats van bier? ik wil niet weer met bier beginnen
Vissen is een hobby, geen religie!
- Robert Campbell
- Berichten: 1706
- Lid geworden op: 31-08-2002 02:00
Ok dan, mijn familie recept met kerst.
Een grote kalkoen.
Je pakt 3 sneetjes wit brood en maakt hier kruimels van.
Doe het in een kommetje en voeg hierbij 1 ei en anderhalf fijn gesneden ui.
Dan 2 eetlepels salie.
Roer alles door elkaar en vul de kalkoen hiermee.
Neem 3 pakken ontbijtspek en bedek de gehele kalkoen.
Wikkel vervolgens de kalkoen in folie en doe het in een schaal.
Zet de oven op 80 graden en laat het 12 uur garen.
Vervolgens de folie en spek verwijderen, dan de kalkoen anderhalf uur bruin laten worden op 180 graden.
Bonepatiet mannen, mijn moeders recept
RC
Een grote kalkoen.
Je pakt 3 sneetjes wit brood en maakt hier kruimels van.
Doe het in een kommetje en voeg hierbij 1 ei en anderhalf fijn gesneden ui.
Dan 2 eetlepels salie.
Roer alles door elkaar en vul de kalkoen hiermee.
Neem 3 pakken ontbijtspek en bedek de gehele kalkoen.
Wikkel vervolgens de kalkoen in folie en doe het in een schaal.
Zet de oven op 80 graden en laat het 12 uur garen.
Vervolgens de folie en spek verwijderen, dan de kalkoen anderhalf uur bruin laten worden op 180 graden.
Bonepatiet mannen, mijn moeders recept
RC
#karperwebshop# #Freelance Angler# #PukkaBaits#
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ja Douwe,
dat mag.
Neem een goeie en wel wat voorzichtig hè
Bovendien zou ik in het whiskey geval wat stemgember bijdoen in plaats van mosterd, anders wordt het wat tè vlammig..
En spiegels hoef je niet te ontschubben, maar dat weet iedereen wel, denk ik
dat mag.
Neem een goeie en wel wat voorzichtig hè
Bovendien zou ik in het whiskey geval wat stemgember bijdoen in plaats van mosterd, anders wordt het wat tè vlammig..
En spiegels hoef je niet te ontschubben, maar dat weet iedereen wel, denk ik
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ha RC,
lekker hoor, maar.....waar zit ut karpertje dan??
Tip;
Dat brood/ei/ui/salie mengsel niet IN de kalkoen stoppen.
Maak de borsthuid los van het vlees zover het kan, verdeel het mengsel onderhuids zodat het goed in het vlees kan trekken..
Voordeel; veel lekkerder en........je houd ruimte over voor het karpertje..
lekker hoor, maar.....waar zit ut karpertje dan??
Tip;
Dat brood/ei/ui/salie mengsel niet IN de kalkoen stoppen.
Maak de borsthuid los van het vlees zover het kan, verdeel het mengsel onderhuids zodat het goed in het vlees kan trekken..
Voordeel; veel lekkerder en........je houd ruimte over voor het karpertje..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
He Robert,
sage and onion stuffing right?! Add a bit of sausagemeat mate.
Oproep: Heeft er iemand een vispan van een meter lang. Ik heb zojuist een dikke dertiger gevangen.
sage and onion stuffing right?! Add a bit of sausagemeat mate.
Oproep: Heeft er iemand een vispan van een meter lang. Ik heb zojuist een dikke dertiger gevangen.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Yiooow Mitsz..
Een dikke dertiger??
Ik bak zo'n knaap meestal in een ijzeren kruiwagen, ken je gewoon boven een houtvuutie rijje, lekker makkelijk..
Een dikke dertiger??
Ik bak zo'n knaap meestal in een ijzeren kruiwagen, ken je gewoon boven een houtvuutie rijje, lekker makkelijk..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Jordy Lam schreef:Gebakken karper
voor 2 personen
Benodigdheden :
1 karper
3 eieren
125 g bloem
zout, peper
citroen
Ontschub de karper en maak hem schoon. Snijd de karper in moten van ong. 3 cm. Klop de eieren los en voeg er zout aan toe. Dompel iedere moot in de losgeklopte eieren en dan in de bloem. Doe ze in een zeer warme frituurpan. Haal ze er vrij snel uit en herbegin.
Dien de gebakken moten op met citroen.
Tja, ze eten zeker geen karper in Nunspeet , of alleen met het Avondmaal
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kolere Henk,
dat ik daar nog nooit aan gedacht heb. Dank je.
nog een merk kruiwagen dat de voorkeur wegdraagt misschien?
Heb ik telkens die dikke vissen staan fileren.STOM. Veel lekkerder op de graat bereid......
dat ik daar nog nooit aan gedacht heb. Dank je.
nog een merk kruiwagen dat de voorkeur wegdraagt misschien?
Heb ik telkens die dikke vissen staan fileren.STOM. Veel lekkerder op de graat bereid......
- Robert Campbell
- Berichten: 1706
- Lid geworden op: 31-08-2002 02:00
Goeie tip Henk!
Maar het mengsel is "stuffing", de smaken van de kalkoen wil je hierin hebben niet andersom.
En dat word dan apart geserveerd, hmmm...
De vetten van de spek, dat trekt juist zo lekker in je kalkoen
Mensen die beweren dat kalkoen droog is moeten het eens zo proberen.
Tip: Ook geschikt voor de zondagse kip!
Ik zal het ook eens proberen met mijn volgende vangst, hmmm
RC
PS Vergeet niet zout en peper toe te voegen aan je stuffing!
Maar het mengsel is "stuffing", de smaken van de kalkoen wil je hierin hebben niet andersom.
En dat word dan apart geserveerd, hmmm...
De vetten van de spek, dat trekt juist zo lekker in je kalkoen
Mensen die beweren dat kalkoen droog is moeten het eens zo proberen.
Tip: Ook geschikt voor de zondagse kip!
Ik zal het ook eens proberen met mijn volgende vangst, hmmm
RC
PS Vergeet niet zout en peper toe te voegen aan je stuffing!
#karperwebshop# #Freelance Angler# #PukkaBaits#
- Robert Campbell
- Berichten: 1706
- Lid geworden op: 31-08-2002 02:00
Mitsz,
Ik krijg trek, ga eten
RC
Ik krijg trek, ga eten
RC
#karperwebshop# #Freelance Angler# #PukkaBaits#
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
eet smakelijk
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Mitsz,
een FORT volstaat!
Robert,
Stuffing heet dat?
Okay zal het ter harte nemen en apart serveren.
Neem ik de kalkoen met spek en schoonmoeder.......
Maar een kruidenmengse onderhuids verdelen is toppie!!
Zelfs topkoks als een eeuuuuuhhhhh ( kan niet op z'n naam komen) weten dat!
een FORT volstaat!
Robert,
Stuffing heet dat?
Okay zal het ter harte nemen en apart serveren.
Neem ik de kalkoen met spek en schoonmoeder.......
Maar een kruidenmengse onderhuids verdelen is toppie!!
Zelfs topkoks als een eeuuuuuhhhhh ( kan niet op z'n naam komen) weten dat!
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Sjonge sjonge,
heb net gegeten, maar krijg nu alweer trek !
Mitsz, misschien eens op de BBQ proberen ?
heb net gegeten, maar krijg nu alweer trek !
Mitsz, misschien eens op de BBQ proberen ?
CarpeR Diem
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ja lekker hoor Marco.......Doen we van de zomer weer
Zeg Henk,
schoonmoeder met stuffing? Leg eens uit....
Zeg Henk,
schoonmoeder met stuffing? Leg eens uit....
-
- Berichten: 895
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: Deventer
henk,
zoek jij de naam jeemie oliver?
zoek jij de naam jeemie oliver?
Groet'n,
Tim
Tim
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Zijn er wel meer die een bosje kruiden in een kippetje douwen
- Robert Campbell
- Berichten: 1706
- Lid geworden op: 31-08-2002 02:00
Haaa, was lekker mannen.
Oudewetse egg and chips, veel zout en azijn
Je schoonmoeder spekken is altijd een goed idee Henk
Top koks als Robert....... van Kranenborg?
Kruidenmengsel onder de huid ga ik proberen!
Nog tips hiervoor?
Mitsz,
Een bosje kruiden in de kip is mijn specialiteit.
Op een hele vreemde manier haal ik voldoening uit dat spul in z'n hol dauwen.
Oudewetse egg and chips, veel zout en azijn
Je schoonmoeder spekken is altijd een goed idee Henk
Top koks als Robert....... van Kranenborg?
Kruidenmengsel onder de huid ga ik proberen!
Nog tips hiervoor?
Mitsz,
Een bosje kruiden in de kip is mijn specialiteit.
Op een hele vreemde manier haal ik voldoening uit dat spul in z'n hol dauwen.
#karperwebshop# #Freelance Angler# #PukkaBaits#
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Da's genoeg info Robert......
Als je een kip onder de huiod wil vullen, moet je zorgen, dat je een goeie buitenkip hebt om te beginnen. Aan de kant van de kont beginnen en met je vingers het vel voorzichtig van de borst losmaken, zonder dit te scheuren
neem 50 gram wintertruffel en snijd deze (schaven) in dunne plakjes. Leg de truffel onder de huid van de kip, zodat deze niet helemaal is bedekt met de truffel. wat zout en peper kan geen kwaad.
Smeer de vogel in met citroensap en ganzenvet en steek een hele knoflookteen in z'n reet.
schuif het dier in een hete oven. Temper na 20 minuten tot med/laag.
Maak in de tussentijd de saus. Kook wat rode port en cognac in tot een stroperig vocht ontstaat. Voeg een sterke kippenbouillon toe. Kook deze in met een scheuje room tot een mooie sausdikte. Voeg het restant van de truffels toe. Laat de saus nog even doortrekken, zodat het aroma van de truffels tot zijn recht kan komen.
Als de kip gaar is, 20 minuten laten rusten. Verdeel de kip. Snijd de poten langszij los alsmede de supremes van het borstbeen.
Serveer met knolselderijpuree, spruiten en de saus.
eet smakelijk
Mitsz
Als je een kip onder de huiod wil vullen, moet je zorgen, dat je een goeie buitenkip hebt om te beginnen. Aan de kant van de kont beginnen en met je vingers het vel voorzichtig van de borst losmaken, zonder dit te scheuren
neem 50 gram wintertruffel en snijd deze (schaven) in dunne plakjes. Leg de truffel onder de huid van de kip, zodat deze niet helemaal is bedekt met de truffel. wat zout en peper kan geen kwaad.
Smeer de vogel in met citroensap en ganzenvet en steek een hele knoflookteen in z'n reet.
schuif het dier in een hete oven. Temper na 20 minuten tot med/laag.
Maak in de tussentijd de saus. Kook wat rode port en cognac in tot een stroperig vocht ontstaat. Voeg een sterke kippenbouillon toe. Kook deze in met een scheuje room tot een mooie sausdikte. Voeg het restant van de truffels toe. Laat de saus nog even doortrekken, zodat het aroma van de truffels tot zijn recht kan komen.
Als de kip gaar is, 20 minuten laten rusten. Verdeel de kip. Snijd de poten langszij los alsmede de supremes van het borstbeen.
Serveer met knolselderijpuree, spruiten en de saus.
eet smakelijk
Mitsz
Laatst gewijzigd door mitsz van der kamp op 28-01-2005 20:05, 1 keer totaal gewijzigd.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
GOEIE
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Gisteren weer minstens 50 karpers te koop op de IJsselmeer visafslag in Urk, zo tussen de 10 en 25 pond, dus wie trek heeft in een karper...